Pobede Šalkea i Menhengladbaha, Dortmund na začelju

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Šalkea i Menhengladbaha, Dortmund na začelju

Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Hanover sa 1:0 u 18. kolu Bundeslige, a istim rezultatom Borusija iz Menhengladbaha je bila bolja od Štutgarta. Leverkuzen i Dortmund bez golova, Borusija poslednja na tabeli.

Sva tri boda Šalkeu na gostovanju Hanoveru doneo je Marko Heger golom u 32. minutu. Srpski fudbaler Matija Nastasić odigrao je ceo meč u ekipi Šalkea, što mu je ujedno bio i debi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Bundesligi.
Jedan gol viđen je i na meču između Borusije iz Menhengladbaha i Štutgarta, a strelac je bio Patrik Herman u 71. minutu.
Frajburg je na svom terenu ubedljivo savladao Ajntraht sa 4:1, a najzaslužniji za trijumf bio je Nils Petersen koji je postigao het-trik.
Ajntraht je poveo već u prvom minutu golom Marka Rusa i to je bio jedini pogodak viđen u prvom poluvrenu.
U drugom poluvremena Frajburg je potpuno preokrenuo rezultat. Prvo je Vladimir Darida izjednačio na 1:1 u 62. minutu iz jedanaesterca, a potom je Petersen postigao još tri gola - u 63, 69. i 88. minutu.
Fudbaleri Kelna su u gostima pobedili Hamburg sa 2:0, dok je najubedljiviju pobedu upisao Majnc koji je sa 5:0 savladao Paderborn.
Posle nepotpunog 18. kola Bajern iz Minhena je i dalje na tabeli sa 45 bodova, drugi je Volfsburg sa osam bodova manje, treća je Borusija iz Menhengladbaha sa 30 bodova, koliko ima i četvoroplasirani Šalke.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odigrali su nerešeno u Leverkuzenu protiv Bajera 0:0 i ostaće na poslednjem mestu na tabeli Bundeslige posle 18. kola.
Pre nekoliko sezona ekipa Jirgena Klopa bila je dve godine zaredom prvak Nemačke i igrala finale Lige šampiona, ali situacija se sada promenila i Borusija će morati da se bori za opstanak u Bundesligi.
Borusija je na Baj areni mogla do sva tri boda da je napadač Ćiro Imobile iskoristio nekoliko povoljnih šansi, najbolju u 20-ak minuta pre kraja, ali je golman "farmaceuta" Leno bio uspešniji.
Neven Subotić je za goste igrao drugo poluvreme, nakon što je zamenio Lukaša Piščeka.
Dortmund će novu priliku za trijumf imati već u sredu, kada na Vestfalen dolazi Augzburg. 
U petak je Volfsburg savladao ekipu Bajerna sa 4:1.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Serija A: "Bikovi" pregazili Sampdoriju i pokvarili debi Etoa

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015, 17:56

Fudbaleri Sampdorije proveli su se veoma loše na gostovanju u Torinu. "Bikovi" su na svom stadionu ubedljivo savladali Sampdoriju Siniše Mihajlovića sa 5:1 i tako napredovali na tabeli Serije A. Na drugoj strani ekipa iz Đenove je ponovo ostala bez tri boda. Posle dva uzastopna trijumfa (Empoli i...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.