Pobeda Barse, Olimpijakos posle DECENIJE bez Top 8

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Barse, Olimpijakos posle DECENIJE bez Top 8

Katalonci slavili na gostovanju Žalgirisu (66:59) i tim trijumfom eliminisali dva tima iz borbe za Top 8. U doigravanju će igrati protiv Lokomotive Kubanj.

Foto: euroleague.net

Već prvi meč poslednjeg kola Top 16 faze otklonio je tri nedoumice!

Barselona je slavila na terenu Žalgirisa 66:59, osigurala mesto broj tri na konačnoj tabeli Grupe E i eliminisala dva tima iz trke za Top 8 - Bamberg i Olimpijakos!

Trijumfom španskog tima u Litvaniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nemački sastav izgubio je takmičarski motiv u utakmici protiv Laboral Kuće na svom terenu, dok će Pirejci prvi put posle deset vezanih nastupa u Top 8 ostati bez doigravanja.

Poslednji put, crveno-beli iz Atine nisu prošli među osam 2005. godine.

Najbolji igrači utakmice u Kaunasu bili su Pau Ribas sa 14 poena (4/4 za tri), Džoi Dorsi sa 12 (13 sk) i Huan Karlos Navaro sa 10 (2/3 za tri). Među domaćima se istakao mladi letonski plej Kaspars Vecvargas, sa 13 poena (3/5 za tri).

S obzirom na to da je kasnije večeras Panatinaikos izgubio od Efesa, razjašnjeno je da će Barselona u doigravanju igrati protiv Lokomotive Kubanj, a prve dve utakmice biće odigrane u Krasnodaru.

Rezultati 14. kola Top faze:

Grupa E

Efes - Panatinaikos 91:86

u petak

Cedevita - Zvezda 19.00

Darušafaka - Lokomotiva 19.00

Unikaha - Fenerbahče 20.45

Grupa F

Žalgiris - Barselona 59:66

Brose - Laboral

Real - Himki

u petak

Olimpijakos - CSKA 20.45

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.