Plivanje: Za Anju nema nazad!

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje: Za Anju nema nazad!

Ima 16 godina. Stručnjaci smatraju da je velika nada svetskog plivanja. Istovremeno, naglašavaju da je ušla u period kada će morati da se izbori sa pristiskom, kada će potencijal pretočiti u kvalitet, a kvalitetom stići do velikih uspeha u seniorskoj konkurenciji.

U pitanju je Anja Crevar, najmlađa učesnika Olimpijskih igara u Brazilu u sastavu Srbije. Devojčica koja je ispunila A Olimpijsku normu, a u Brazilu stigla do 20. mesta na 400 metara i 26. na 200 metara mešovitim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stilom.

Pre toga na juniorskom šampionu Evrope koji je bio prioritet u sezoni koja se polako bliži kraju, Anja je osvojila zlato na 400 i bronzu na 200 metara. U Brazil je krenula da stekne uskustvo. Samo oni koji pomno prate plivanje, kakav je uspeh Anja Crevar sa 16 godina ostvarila.

„Slažem se da sada počinje velika borba. Rad nas je doveo do ovogo nivoa, samo radom možemo da idemo dalje. Anja ima ogroman potencijal, ali je rano za priču o medaljama u seniorskoj konkurenciji. Potencijal je tu. Ali samo radom možemo da stignemo do kvaliteta, pa da onda pričamo o Olimpijskim igrama u Japanu. Medijska podrška prija, ali trenutno Anji ne treba stavljati teret na leđa. To nam nije potrebno“ rekao je trener Anje Crevar Marko Spada lisov za „Sportski žurnal“.

Anja je u saradnji sa stručnim štabom odlučila da se posveti treninzima i da se okrene narednoj sezoni u kojoj je glavno takmičenje biti juniorski šampion planete u Indijanapolisu. Za sada nije doneta odluka o tome da li će Anja učestvovati na seniorskom Svetskom šampionatu u Budimpešti.

Ostaje nam da Anji koja je pažnju na sebe skrenula na prvim Evropskim igrama u Bakuu na kojima je osvojila bronzanu medalju, poželimo mnogo sreće.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.