Platinija brine porast huliganizma i ekstremizma

Izvor: Beta, 24.Mar.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platinija brine porast huliganizma i ekstremizma

BEOGRAD, 24. marta 2015. (Beta) - Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini upozorio je u utorak da će se vratiti "mračni dani" huliganizma ako evropske vlasti ne pomognu u njegovom obuzdavanju.

On je rekao da je na evropskim stadionima vidljiv porast "nacionalizma i ekstremizma" i ocenio da bi formiranje novog tela moglo da pomogne u rešavanju tog problema.

"Evropska sportska policija bi mogla da pomogne da se na utakmicama ne dešavaju ponovo stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << iz ne tako daleke prošlosti. Prošlosti u kojoj su se huligani i sve vrste fanatika pitale za sve na nekim evropskim stadionima", preneo je Bi-Bi-Si Platinijeve reči.

Bivši francuski reprezentativac bio je igrač Juventusa u finalu Kupa šampiona 1985. protiv Liverpula, kada su na stadionu u Hejselu izbili neredi u kojima je poginulo 39 ljudi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platini: Huliganizam opet preti!

Izvor: B92, 24.Mar.2015

Predsednik UEFA Mišel Platini strahuje od povratka "mračnih dana" huliganizma u Evropi, te poziva evropske vlade da pomognu...Francuska fudbalska legenda ističe da postoji rastući trend "nacionalizma i ekstremizma" na stadionima, te poziva na reakciju kako bi se izbegla "ne tako davna prošlost"..."Prošlost...

Nastavak na B92...

Platini zabrinut zbog huliganizma: Vraćaju se "mračni dani"

Izvor: Sportal.rs, 24.Mar.2015

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini upozorio je da će se vratiti "mračni dani" huliganizma ako evropske vlasti ne pomognu u njegovom obuzdavanju...On je rekao da je na evropskim stadionima vidljiv porast "nacionalizma i ekstremizma" i ocenio da bi formiranje novog tela moglo da...

Nastavak na Sportal.rs...

Strah od porasta huliganizma i ekstremizma

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini upozorio je da će se vratiti "mračni dani" huliganizma ako evropske vlasti ne pomognu u njegovom obuzdavanju..On je rekao da je na evropskim stadionima vidljiv porast "nacionalizma i ekstremizma" i ocenio da bi formiranje novog tela moglo da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.