Platini iznosi žalbu na suspenziju

Izvor: Mondo, 29.Apr.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini iznosi žalbu na suspenziju

Predsednik UEFA nalazi se u Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani...

Mišel Platini ne miri se sa šestogodišnjom zabranom svih aktivnosti u fudbalu.

On je u petak ujutru stigao u sedište Suda za sportsku arbitražu u Lozani, na saslušanje povodom žalbe na suspenziju koju mu je izrekao Etički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Saslušanje bi trebalo da traje osam sati, a konačna presuda CAS očekuje se početkom sledeće nedelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Tročlana komisija istražiće Platinijev slučaj ispočetka i moći će čak da mu izrekne strožiju kaznu od aktuelne, uključujući doživotnu suspenziju zbog korpucije.

Etički komitet FIFA suspendovao je Platinija na osam godina zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali mu je Apelaciona komisija zimus smanjila kaznu na šest godina.

Platini je suspendovan pošto je od predsednika FIFA Sepa Blatera 2011. godine uzeo dva miliona dolara na ime naknade za konsultantske poslove. Obojica su negirala nepravilnosti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.