Pistorijusa posle presude napustio glavni sponzor

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijusa posle presude napustio glavni sponzor

Američka kompanija za proizvodnju sportske opreme „Najki" raskinula je ugovor sa južnoafričkim paraolimpijcem Oskarom Pistorijusiom,.koji je proglašen krivim za ubistvo iz nehata devojke Rive Stinkemp.

Američka kompanija je još prošle godine suspendovala ugovor o saradnji sa Pistorijusom, pošto je on u svojoj kući u februaru 2013. iz vatrenog oružja ubio Rivu Stenkemp.

Pistorijus je prošle nedelje proglašen krivim za ubistvo iz nehata, a kazna će mu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izrečena 13. oktobra.

Sudija Tokozila Masipa proglasila je u petak Pistorijusa krivim za ubistvo iz nehata, za šta je po krivičnom zakonu Južne Afrike predviđena zatvorska kazna do 15 godina.

Ona je istovremeno oslobodila Pistorijusa krivice za ubistvo s predumišljajem.

Pistorijus je februara 2013. godine ubio iz vatrenog oružja devojku Rivu Stenkemp u svojoj kući u Pretoriji.

Javno tužilaštvo tražilo je da se Pistorijus osudi zbog ubistva s predumisljajem, dok je odbrana tvrdila da je on ubio svoju devojku hicima iz pištolja kroz zatvorena vrata kupatila, misleći od nje da je provalnik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.