Pirlo je zaslužio Zlatnu loptu

Izvor: RTS, 17.Dec.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirlo je zaslužio Zlatnu loptu

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte uključio se u debatu na temu Zlatne lopte i ocenio da prestižnu nagradu Fife i Frans fudbala ne bi trebalo da dobije ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, nego Andrea Pirlo.

"Bez obzira na to što je Mesi dao "hiljadu" golova, ja bih nagradu dao Pirlu. Tada bih imao zadovoljstvo da budem trener dobitnika Zlatne lopte" rekao je Konte posle meča protiv Atalante (3:0) na kojem je iskusni italijanski reprezentativac postigao spektakularan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gol iz slobodnog udarca.

Pirlo je u Juventus stigao na leto 2011. godine iz Milana i bio je najzaslužniji što je Stara dama posle osam godina vratila skudeto u Torino.

Ujedno, predvodio je Italijane do finala šampionata Evrope u Poljskoj i Ukrajini, gde su u finalu poraženi od Španije sa 4:0.

On je uvršten na listu od 23 igrača koji su konkurisali za Zlatnu loptu, ali nije ušao u uži izbor, gde su Lionel Mesi, Andres Inijesta i Kristijano Ronaldo.

Zlatna lopta biće dodeljena na svečanosti Fife u Cirihu 7. januara 2013. godine

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.