Petarda Hofenhajma, dva penala i autogol na gostovanju Herti

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petarda" Hofenhajma, dva penala i autogol na gostovanju Herti

U 17. kolu Bundeslige fudbaleri Hofenhajma su u gostima deklasirali berlinsku Hertu rezultatom 5:0, a dvostruki strelac na ovom meču bio je Sead Salihović iz jedanaesterca, uz autogol Džona Bruksa.

Gosti su poveli autogolom Bruksa u 23. minutu nakon nespretne intervencije u kaznenom prostoru, da bi samo tri minuta kasnije istoimeni igrač načinio prekršaj u sopstvenom šesnaestercu, a sudija Piter Sipel nije imao drugog izbora, nego da dosudi jedanaesterac za Hofenhajm. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Sigurni egzekutor sa bele tačke bio je bosanski internacionalac Sead Salihović i tako udvostručio prednost svog tima. U finišu prvog poluvremena u 39. minutu gosti su postigli i treći gol, a ponovo je strelac bio Salihović, takođe sa penala, koji je samo minut ranije načinio Niko Šulc

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a trener domaćina Jos Luhukaj izvršio je sve tri izmene u drugom poluvremenu poluvremenu, međutim, ni to nije urodilo plodom, pošto je u 74. minutu nakon asistencije Roberta Firmina, četvrti gol za goste na ovom meču postigao Sven Šiplok. Sudbinu Berlinaca zapečatio je Sebastian Rudi pogotkom u 84. minutu utakmice, ponovo nakon sjajne asistencije Firmina.

Nakon 17. kola Hofenhajm zauzima sedmo mesto na tabeli sa 26 bodova i zaostaje jedan bod od Borusije Mehengladbah ičetvrtog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok se Herta nakon ovog poraza nalazi 13. poziciji sa 18 bodova, jednim više od Verdera i pozicije koja vodi u niži rang.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.