Perfektni Micov, Ataman udario po Dorsiju

Izvor: MVP.rs, 07.Feb.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perfektni Micov, Ataman udario po Dorsiju

Uprkos problemima, Galatasaraj briljira.

Galatasaraj igra odlično. Nalazi se na drugoj poziciji lige Turske, a u sklopu 17. kola je kao gost pobedio i Anadolu Efes rezultatom 85:78. Ergin Ataman nije mogao da računa na trojicu igrača: Erika Mekaluma, Kejleba Grina i pridošlicu, Čaka Dejvisa, pa je nekoliko igrača imalo ogromnu minutažu.

Najviše vremena na terenu je proveo Vladimir Micov. Nekadašnji reprezentativac Srbije uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nije izlazio iz igre, a uprkos tome nije osetio umor, što pokazuje i njegov nepogrešiv šut (3/3 za dva, 5/5 za tri, 2/2 sa penala). Uz 23 postignuta poena, imao je i šest skokova. Stefan Lazme je igrao pola sata i zabeležio je 21 poen, pet uhvaćenih lopti i tri blokade. Sinan Guler (7p, 6as) i Blejk Šilb (14p, 4sk, 6as) su na terenu proveli po 36 minuta, a Husein Koksal 33 (12p, 7sk, 4as). Kurtis Džerels je igrao 14 minuta, a Džoi Dorsi nešto više od devet, pa se tako može reći da je trener Galatasaraja igrao sa petoricom igrača, koje je povremeno odmarao.

Gledajući statistiku, iznenađuje da je Dorsi igrao ovako malo, s obzirom da je Galatasaraj imao ovako malo igrača na raspolaganju. Ataman je posle utakmice obrazložio zašto je to tako, osuvši paljbu po američkom gorostasu:

"Uradio je više lošeg po nas, nego dobrog. Svaki minut koji je proveo na terenu je bio protiv nas. Kao da smo igrali sa šest igrača, a imali smo sedam u rotaciji". 

Poznajući Dorsija, uskoro možemo očekivati i njegov odgovor.

Kod Pivara se istakao Džejson Grejndžer sa 18 poena, dok je Tomas Ertel učestvovao sa 14 poena, četiri skoka i pet asistencija.

(foto: Galatasaray Basket)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.