Pelević: Pomoći ćemo Saidi i Sedadu Bukviću

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelević: Pomoći ćemo Saidi i Sedadu Bukviću

Predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević rekao je prilikom današnje posete Klubu borilačkih sportova Novi Pazar (KBS) da će taj Savez, zajedno sa Ministarstva omladine i sporta (MOS), Sportskim savezom Srbije (SSS) i gradskim vlastima, pokušati da pomogne državnim reprezentativcima Saidi i Sedadu Bukviću

"Učinićemo sve da se odužimo porodici Bukvić, koja je dala dva reprezentativca. Želimo da toj divnoj deci olakšamo bavljenje sportom. Saida je dvostruka juniorska >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << šampionka sveta, bronzana sa prošlog prvenstva Evrope, sad je bila druga na Svetskom kupu u Segedinu, dok je Sedad osvajanjem zlata na takmičenju u Mađarskoj, na seniorskom debiju u selekciji Srbije, opravdao poverenje", izjavio je Pelević novinarima u Novom Pazaru.

Predsednik nacionalnog Kik boks saveza je istakao da je KBS Novi Pazar za kratko vreme postao jedan od najboljih klubova u Srbiji, kao i da je na godišnjoj rang listi na trećem mestu, iza Vojvodine i Niša.

"To nije mala stvar, ako znamo da imamo više od 100 registrovanih klubova. Ostavili su iza sebe i Crvenu zvezdu, ranijeg stožera reprezentacije. Trener Husein Dupljak je za par godina proizveo vrhunske takmičare, a članovi reprezentacije su, osim brata i sestre Bukvić, još Ajla Lukač i Mirela Barudžić. Oni ponosno predstavljaju svoj grad i državu. Ozbiljno računamo na njih za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Beogradu, gde će Dupljak biti u stručnom štabu", kazao je Pelević.

Pelević je izrazio zadovoljstvo radom Kik boks saveza Srbije, kao i saradnjom sa MOS i SSS.

"Ministar Vanja Udovičić nedavno je rekao da smo među najboljim savezima. Najuspešniji smo od neolimpijskih sportova, imamo rezultate, kvantitet i kvalitet, a nemamo afere. Želimo samo da se deca bave sportom, što je jedina garancija da neće krenuti putem droge, alkohola, kriminala i lošeg društva. Sport vodi na pravi put. Među ovim klincima u Pazaru vidim buduće šampione, vidim po njihovim pogledima. Hvala Dupljaku što okuplja decu na pravi način", rekao je Pelević.

On je naglasio da očekuje usvajanje novog Zakona o sportu, koji predviđa i nagrađivanje neolimpijaca i njihovih trenera.

"Oni treba da dobiju satisfakciju. Kik boks ima mnogo više medalja od olimpjskih sportova, smatram to i kao svoj lični uspeh", dodao je Pelević.

Srbija je na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu bila druga u ukupnom plasmanu, iza Rusije.

"Rusi su u Brazilu imali 36 takmičara, mi samo 12. Razlozi su finansijske prirode. Ipak, od devet međusobnih duela, naši boric dobili su šest. U Beogradu ćemo imati kompletnu reprezentaciju na okupu i priliku da budemo najbolji. Srbija je godinama druga u ringovnim sportovima, iza Rusije, od 147 zemalja. To Vlada i MOS veoma cene i mi smo zadovoljni tretmanom s njihove strane", istakao je Pelević.

KBS Novi Pazar je specijalnim plaketama nagradio Pelevića, generalnog sekretara Kik-boks saveza Srbije Petra Petrovića i Nihada Biševca ispred lokalne samouprave, dok je Kik boks savez uručio priznanje doktoru Seadu Ličini zbog uspeše saradnje.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Savez će pomoći Bukvićima"

Izvor: B92, 30.Maj.2015

Predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević rekao je da će taj Savez, pokušati da pomogne državnim reprezentativcima Saidi i Sedadu Bukviću...Pelević je prilikom današnje posete Klubu borilačkih sportova Novi Pazar (KBS) istakao da će Savez zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta (MOS),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.