Pele: Izabrao bih Barsu i bio bolji

Izvor: B92, 11.Apr.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele: Izabrao bih Barsu i bio bolji

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele, otkrio je u jednom intervjuu da bi igrao za Barselonu da je sada fudbaler.

Pele je tokom karijere odigrao vise od 1.000 utakmica za brazilski Santos, a nosio je dres još samo Njujork Kosmosa.

"Igrao bih za Barselonu. Mogao bih da igram za dva ili tri kluba, ali odabrao bih Barsu jer je njen stil igre najsličniji onome iz moga vremena", rekao je "O Rei".

Pele smatra da bi u današnje vreme bio uspešniji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svoje (1956-1974), kada je bio najveća zvezda ove igre.

"S napretkom koji se pojavio u fudbalu otkad sam prestao da igram, poput uvođenja štitnika, danas bih bio još uspešniji nego što sam bio", zaključio je samouvereni Pele.

Ko je i šta je bio Edson Arantes do Nascimento, čitajte u našem specijalu "Odbrojavanje" do Mundijala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.