Paskval je novi trener Panatinaikosa!

Izvor: MVP.rs, 22.Okt.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paskval je novi trener Panatinaikosa!

Atinjani su doveli trofejnog stručnjaka.

Posle ere Željka Obradovića, Panatinaikos kao da traži svoj identitet. Brojni treneri su prošli kroz zeleni deo Atine, ali se nijedan nije dugo zadržao. Poslednji u nizu koji je zamenjen bio je Argiris Pedulakis, a umesto njega je došao trofejni Španac, Ćavi Paskval (44). Trener koji je najveće uspehe postizao sa Barselonom, potpisao je trogodišnji ugovor sa PAO-om.

Paskval je uspeo sa katalonskim klubom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i da osvoji Evroligu 2010. godine, kada je poneo i titulu "Aleksandar Gomeljski" za trenera godine. Član Barselone je bio od 2004. godine kada je počeo kao šef struke B tima. Zatim je postao asistent prvotimaca, a 2008. mu je ukazano poverenje da vodi najbolji tim Blaugrane. Mandat u Barseloni je završio prošle sezone, a na klupu umesto njega je seo Jorgos Barcokas.

Kao trener Panatinaikosa će imati težak zadatak da ga vrati na pravi kolosek. Nosiće breme posrnulog giganta, a nimalo mu neće pomoći ni preka narav vlasnika atinskog kluba, Dimitrisa Janakopulosa.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.