Pala prva kandidatura za EURO 2024. i teško da će je neko pobediti

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala prva kandidatura za EURO 2024. i teško da će je neko pobediti

Očekuje se da uskoro u trku uđu i Turci...

Nemačka fudbalska federacija (DFB) podnela je danas zvaničnu kandidaturu za domaćinstvo Evropskog fudbalskog šampiona 2024 godine! 

Čelnici DFB-a u petak su doneli jednoglasnu odluku da pokušaju da se po drugi put u istoriji domognu završnog turnira EP-a. Prethodno, domaćini su bili 1988, a poslednje veliko takmičenje koje su organizovali bilo je Svetsko prvenstvo 2006. Po mnogim ocenama bio je najbolji fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tunrir ikada organizovan, što Nemačku sasvim sigurno stavlja u poziciju favorita u predstojećoj trci.

Nemci za sada nemaju konkurenciju, ali očekuje se da zajedničku kandidaturu podnesu Danska, Finska, Norveška i Švedska, odnosno Turska kao samostalni kandidat.

Ukoliko pobede, Nemci bi trebalo da EP organizuju u deset gradova.

Podsetimo, EURO 2020. UEFA organizuje u 13 država u znak proslave 60-godišnjice takmičenja.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.