PROTIV USTAŠE: Linta zbog Šukera pisao čak i Platiniju!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIV USTAŠE: Linta zbog Šukera pisao čak i Platiniju!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta pisao je UEFA i predsedniku Mišelu Platiniju lično. Razlog za pismo je podrška koju je predsednik FSS Tomislav Karadžić dao Davoru Šukeru, koji je, prema Linti, pristalica ustaškog režima Nezavisne države Hrvatske i njenog vođe Ante Pavelića.

Linta je taksativno u pismu naveo sve izlete Šukera sa ustaštvom. Od slikanja na grobu Ante Pavelića u Španiji, preko njegovih izjava, u kojima se nikad nije ogradio od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << toga, podrške Josipu Šimuniću, koji je kažnjen zbog skandiranja ustaškog pozdrava „Za dom spremni“, do činjenice da je kao prvi čovek HNS zabranio bivšem ministru za sport u vladi Hrvatske Željku Jovanoviću, inače srpskog porekla, da fudbalerima Rijeke uruči pehar osvajača nacionalnog kupa.

Linta je zatražio od Tomislava Karadžića i Ivana Ćurkovića da podnesu ostavku na svoja mesta u FSS.

(A. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.