Izvor: HotSport.rs, 03.Maj.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER LIGA: Ivanović i Matić proslavili titulu prvaka (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija novi su šampioni Engleske, pošto su tri kola pre kraja prvenstva na svom Stanford Brdžu savladali Kristal Palas 1:0 (1:0) i ostalim rivalima pobegli na nedostižnu bodovnu prednost.

“Plavci” su do pete krune u istoriji stigli ubedljivo i sasvim zasluženo. Četa Žozea Murinja je držala lidersku poziciju skoro čitavim tokom šampionata.
Čelsiju je da postane zvanično šampion Engelske bilo potrebno da trijumfuje u 35. kolu protiv Kristal >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Palasa, što je i urađeno. Rutinski i minimalnim rezultatom 1:0. Tim Žozea Murinja krenuo je napadački od samog starta. U 17. minutu zapretio je Kuadrado, ali je njegov pokušaj završio preko gola. Sledeću priliku, sedam minuta kasnije, propustio je Nemanja Matić. Ipak, odbrana Kristal Palasa je “kapitulirala” u 45. minutu. Sviran je penal za domaćina, a odgovornost je preuzeo Azar. Belgijancu je šut sa “bele tačke” zaustavio golman, lopta se vratila igraču Čelsija i spasa nije bilo. “Plavci su na poluvreme otišli sa vođstvom 1:0.
U drugom poluvremenu Kristal Palas se otvorio. Pokušao je Pančon u 69. minutu, ali je lopta završila pored gola. Najveću šansu da pokvari slavlje Čelsiju imao je Jaja Sanogo u 82. minutu kada je sa šest metara šutirao pravo u Kurtou. Kada je sudija odsvirao kraj na Stamford Bridžu je počelo veliko slavlje.

Redakcija HotSporta titulu prvaka u Premijer ligi čestiti našim reprezentativcima Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću, koji su bili ključni “šrafovi” igre Čelsija.
Premijer liga, 35. kolo:
Subota:
Lester – Njukasl 3:0 (2:0)
(Uloa 1, 48, Morgan 17)
Aston Vila – Everton 3:2 (2:0)
(Benteke 10, 45, Kleverli 64 – Lukaku 59pen, Džagijelka 90+2)
Liverpul – KPR 2:1 (1:0)
(Kutinjo 19, , Džerard 87 – Fer 83)
Sanderlend – Sautempton 2:1 (1:1)
(Gomez 21pen, 55pen – Mane 22)
Svonsi – Stouk 2:0 (0:0)
(Montero 76, Ki Sung-Jong 90+2)
Vest Hem – Barnli 1:0 (1:0)
(Nobl 25pen)
Mančester junajted – VBA 0:1 (0:0)
(Oleson 61)
Nedelja:
Čelsi – Kristal Palas 1:0 (0:0)
(Azar 45)
17.00 Totenhem – Mančester siti
Ponedeljak:
21.00 Hal – Arsenal
hotsport.rs
 
The post PREMIJER LIGA: Ivanović i Matić proslavili titulu prvaka (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

„Tigrice“ potvrdile klasu i odbranile titulu prvaka Srbije!

Izvor: KGsport.info, 03.Maj.2015

Pobedom u Kikindi nad istoimenim timom od 32:27 (16:12), rukometašice Radničkog su dva kola pre kraja šampionata odbranile titulu prvaka Srbije, obezbedivši nedostižnu bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Jagodinu.. „Tigrice“ su tako još jednom potvrdile apsolutnu superiornost na domaćoj...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.