POLUFINALE EP U FUTSALU: Nije pretnja, ali čuvajte se, Rusi

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLUFINALE EP U FUTSALU: Nije pretnja, ali čuvajte se, Rusi

Selektor našeg nacionalnog tima Aca Kovačević smatra da su Rusi favoriti, ali veruje da će u zanimljivoj i neizvesnoj utakmici pobediti Srbija i izboriti istorijsko finale.

Selektor Aca Kovačević zna da protivnik igra s dve postave u kojima glavnu reč vode Brazilci Elder Lima, Robinjo i Romulo

Futsal reprezentacija Srbije večeras (18.30) igra protiv Rusije prvi polufinalni duel na Evropskom prvenstvu.

Stari znanci

- Dobro se znamo! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Za ovih devet godina nije bilo takmičenja u kom nismo igrali. Pobedili smo ih samo na EP u Mađarskoj, dok su oni poslednji put slavili nedavno u Izmiru na kvalifikacijama za SP. Nadam se da ćemo se plasirati u finale, ali i da se to ne desi, napravili smo veliki uspeh za srpski futsal - rekao je Kovačević.

Srpski selektor veruje da će njegovi momci učiniti sve da još jednom pomere granicu uspeha. Aca Kovačević kaže da Rusi igraju sa dve postave koje igraju različito. U prvoj, taktičkoj, glavnu reč vode Brazilci Eder Lima i Robinjo, a u drugoj, koja igra brže, njihov zemljak Romulo.

- Ovo što smo do sada uradili možemo podvesti pod naučnu fantastiku. Italija ima 2.000 klubova, Španija dva miliona igrača, pa vi vidite. Tamo sva deca idu na futsal. Sa izuzetno malom bazom uspeli smo da napravim ovaj rezultat. Mi smo skromna mala družina. Porodica.

Ruski selektor Sergej Skorovič pohvalio je Srbe i njihove igre na EP.

Nećemo stati

- Došli smo do polufinala, ali ne želimo tu da se zaustavimo jer hoćemo pobedu. Nemamo pravo na grešku i svesni smo toga jer je ulog medalja. Ključni igrači Srbije Perić, Kocić i Aksentijević nose tim i to se videlo na delu. Može uvek da se diskutuje ko je favorit. Srbija će imati podršku gledalaca, tako da nisam siguran da smo mi favoriti. Šanse su 50:50 - istakao je Skorovič.

Drugi polufinalni duel na EP igraće Španija i Kazahstan od 21 sat.

Nije sve u parama

PROMOCIJA FUTSALA VAŽNIJA OD PREMIJA

Čelnici FSS odlučili su da, bez obzira na krajnji rezultat, premiraju futsal reprezentaciju i stručni štab sa 100.000 evra.

- Nismo razmišljali o premijama! Okupili smo se 8. januara i od tada smo zajedno. Treniramo i živimo kao jedna porodica. Drago nam je što se pažnja javnosti usmerava na ove momke. Lepo je i da se to čuje. Ovo je do sada najbolja promocija ovog sporta. I po poseti i po interesovanju. Ovo je nešto što bi trebalo da pomogne da se futsal razvija u Srbiji - kaže Kovačević.

Autor: Aleksandar Radonić,Foto: Saša Pavlić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.