PETROVIĆ: BOLJI SMO OD SLOVENIJE, ALI NEĆEMO SRLJATI

Izvor: Kurir, 10.Okt.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETROVIĆ: BOLJI SMO OD SLOVENIJE, ALI NEĆEMO SRLJATI

MARIBOR - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je u Mariboru da je prednost našeg tima u odnosu na Sloveniju što je sastavljen od igrača koji imaju važne uloge u velikim evropskim klubovima.

"Tehnički smo potkovaniji, naši fudbaleri igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima, mislim da je tu naša šansa u poređenju sa slovenačkom reprezentacijom. Mnogo puta naši igrači bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su u ovakvoj situaciji. S druge strane, ekipu našeg rivala odlikuje čvrst kolektiv, kompaktan, koji dugo igra zajedno", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Mariboru.

Ove dve selekcije do sada su odigrale pet mečeva i svi su završeni bez pobednika.

"I to govori nešto... Nama sada treba pobeda, ali to ne znači da treba da idemo glavom kroz zid. Istina je, rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali do cilja ne smemo da srljamo", istakao je Petrović.

Selektor Srbije naveo je da sutrašnjem meču dodatnu draž daje to što se radi o duelu bivših republika zajedničke zemlje.

"Uvek će mečevi bivših jugoslovenskih republika biti derbi utakmice. Svako želi da pokaže komšiji da je bolji od njega. Tako će biti i ovog puta, bez obzira što slovenački fudbaleri nemaju takmičarski motiv", zaključio je Petrović.

Reprezentaciji Srbije potrebna je pobeda protiv Slovenije, kako bi na tabeli C grupe preskočila Estoniju, osvojila drugo mesto i plasirala se u baraž za Evropsko prvenstvo.

Utakmica poslednjeg kola Slovenija - Srbija igra se sutra od 20.45 na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.