PETKO U STAROM AUTU: Ma neka fudbaleri voze aždaje, meni je lepa i zastava 128

Izvor: Kurir, 02.Sep.2015, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETKO U STAROM AUTU: Ma neka fudbaleri voze aždaje, meni je lepa i zastava 128

Svejedno mi je u čemu se vozim. Znate kako kažu Kinezi, nije važno da li je mačka bela ili crna, važno je da lovi miševe, priča za Kurir Ilija Petković

Bivši selektor Ilija Petković oduševio je javnost kad se na okupljanju fudbalera Srbije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pojavio u čuvenom automobilu „zastava 128“!

Otkud sad popularni Petko u kolima koja su, uz „keca“ i „fiću“, bila simbol 80-ih godina među svim „aždajama“ naših reprezentativaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanje je na koje smo dobili odgovor.

Kum mi je dao auto

- Kum mi je dao svoj auto jer sam „mercedes“ dao, pa sad nemam kola. Ali nije mi to važno, svejedno mi je u čemu se vozim. Znate kako kažu Kinezi, nije važno da li je mačka bela ili crna, važno je da lovi miševe - kaže Petković za Kurir i dodaje da mu nije bila namera da pravi bilo kakva poređenja s voznim parkom „orlova“.

- Ma slušajte, mislio sam da me niko nije video, ali vaš paparaco kao da sedi na grani. Ni na koji način nisam želeo da aludiram na automobile reprezentativaca. Sad je neko drugo vreme i hvala bogu da voze takve mašine. Ma, neka voze i moćnije. Jedino što bih voleo je da imamo malo bolje rezultate.

Petković kaže da je kao igrač uživao u BMW 2002 TI, što je za ono vreme bio prvoklasan sportski auto, a pominje ga i Brana Flojd u kultnom filmu „Nacionalna klasa“. Petko je beogradskim ulicama terao „minija“ i „bubu“.

Buba je neuništiva

- Ti automobili tada su bili veoma popularni i ne mogu da se porede s današnjim. „Buba“ je bila neuništiva. Nisu posedovali klimu, bilo je vruće ponekad, ali smo ih mnogo voleli.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.