Ozil asistirao, Sančez pogađao - Arsenal u finalu!

Izvor: Mondo, 18.Apr.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozil asistirao, Sančez pogađao - Arsenal u finalu!

Nemačko-čileanska kombinacija odvela "tobžije" u finale FA kupa, doduše, posle produžetaka.

Da li će Arsenal postati rekorder po broju trofeja osvojenih u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu?

Za sada, "tobdžije" imaju isti broj pehara FA kupa kao i Mančester junajted - 11, ali ekipa Arsena Vengera ima priliku da dođe i do 12. ukoliko 30. maja na Vembliju savlada Liverpul ili Aston Vilu.

Crveno-beli iz Londona mučili su se u subotu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << drugoligaša Redinga, ali su posle produžetaka uspeli da se plasiraju u finale pobedom 2:1.

Dvostruki strelac za Arsenal bio je Aleksis Sančez, oba puta na asistencije Mesuta Ozila. Doduše, drugom golu, postignutom u nadoknadi prvog produžetka značajno su doprineli jedan od defanzivaca plavo-belih i golman Adam Federiči.

Arsenal je prethodno poveo u 39. minutu, posle sjajnog dodavanja Ozila i Sančezovog "lažnjaka".

Reding, inače klub koji se nalazi na 19. mestu Čempionšipa, uspeo je da izjednači u 54. minutu, pogotkom Gereta Džejmsa Meklirija iz voleja, na asistenciju iskusnog Pavela Pogrebnjaka, nekadašnjeg napadača Zenita, Štutgarta i Fulama.

Borbeni plavo-beli odlično su igrali tokom meča i pretili kontranapadima, ali u produžecima je Arsenal "dodao gas" i opravdao ulogu favorita.

Drugo polufinale igraće se u nedelju od 16 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.