Overwatch, Rocket League, Vainglory u trci za esport nagrade

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Overwatch, Rocket League, Vainglory u trci za esport nagrade

Počelo je otvoreno glasanje za ovogodišnje ESports Industry Awards. U trci za najbolju novu eSports igru našla su se neka očekivana imena kao i neki novi naslovi.

Esports industrija doživljava porast u svim aspektima već pet godina. Broj igrača, gledalaca i fanova neumitno raste, sa projekcijom da će vrednost ove industrije biti 490 miliona dolara do kraja 2016.

Ove godine će se održati ESports Industry Awards, u organizaciji New Bay Media u saradnji sa NOW >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TV. Kategorije u kojima će se dodeljivati nagrade su raznolike i pokrivaju skoro sve aspekte ove industrije - one koji se odmah primećuju kao i one koji su “iza kamere”. ESport igra godine, novinar, fotograf, komentator, info vebsajt, izdavač, striming platforma kao i hardverska podrška, su samo neke od kategorija u kojima će svi zainteresovani moći da glasaju do 19. Novembra.

U kategoriji najboljeg novog eSport naslova, našla su se neka očekivana imena, kao i za mnoge iz starije generacije, nepoznata imena. Kao što smo već pisali, uspon mobilnog igranja i takmičarskog igranja na mobilnim telefonima i tabletima nije ostao neprimećen, te je 3 na 3 MOBA Vainglory za mobilne platforme, kompanije Super Evil Megacorp, dospeo u najuži izbor za ovu nagradu.

Pored ovog naslova, na listi su se očekivano našli Rocket League i Overwatch. Rocket League je Psyonixov megahit koji već preko godinu dana dobro stoji u esport industriji. Turniri možda nemaju veliki nagradni fond kao ostali naslovi, ali jednostavnost pravila i lakoća praćenja igre konstantno održava solidne brojke gledalaca na striming platformama.

Overwatch, Blizzardov novi IP, je preko noći ostvario uspeh, donoseći izdavaču preko 269 miliona dolara zarade samo u prvom mesecu od izlaska igre. Ova igra je takođe uspela da privremeno skine sa trona League of Legends, kao najigranija takmičarska igra u Južnoj Koreji.

Iako je spectator mode još uvek u početnoj fazi, Blizzard nije štedeo za nagradne fondove Overwatch turnira, kojih možda i nema u toj meri u kojoj bi oni to želeli da bude. Prelazak većine Team Fortress 2 profesionalaca na Overwatch kao i potpisivanje timova od strane velikih esport organizacija govori da scena postoji, i da se generisala za samo 5 meseci.

Ostali naslovi u trci za najbolji novi eSport naslov su Street Fighter V, FIFA16 i Call of Duty Black Ops 3.

Dodela nagrada će se održati 21. Novembra u Londonu, dok će otvoreno glasanje biti dostupno do 19. Novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.