Ovaj čovek je neuništiv - Blater ponovo izabran za predsednika FIFA

Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2015, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek je neuništiv - Blater ponovo izabran za predsednika FIFA

Vremešni Švajcarac je došao do nove pobede pošto se njegov protivkandidat, princ Ali bin Al Husein povukao uoči drugog kruga glasanja

Svi koji su gledali legendarni film “Ko to tamo peva“ sećaju se replike Bore Stjepanovića koji je, pošto je Danilo Bata Stojković preživeo pad u reku i lov Taška Načića, glasno uzviknuo: “Ovaj čovek je neuništiv!“. Tako nešto pošlo je za rukom Sepu Blateru koji je na kongresu FIFA u Cirihu ponovo izabran za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << te organizacije, iako ju je nedavno potresao veliki skandal u kojem su zbog korupcije uhapšena sedmorica funkcionera.

Blateru će ovo biti peti mandat na čelu svetske kuće fudbala, a funkciju će obavljati naredne četiri godine.

Vremešni Švajcarac je došao do nove pobede pošto se njegov protivkandidat, princ Ali bin Al Husein povukao uoči drugog kruga glasanja.

Blater je u prvom krugu dobio 133, a Husein 73 glasa , što je značilo da glasanje mora da se obavi u drugom krugu u kojem bi za pobedu bila potrebna prosta većina glasova ukupno 209 delegata.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Sedmorica zvaničnika Fife uhapšeni su u sredu pod optužbom za korupciju, na zahtev za izručenje američkih vlasti, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini pozvao je Blatera da se povuče iz izborne trke, što je aktuelni predsednik odbio.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.