Otvoren ratni front između Sitija i Bajerna, a sve zbog Sanea od 50.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren ratni front između Sitija i Bajerna, a sve zbog Sanea od 50.000.000 evra!

Pep Gvardiola želi mladu zvezdu u usponu u novom timu, dok Karlo Ančeloti na nemačkog reprezentativca gleda kao na zalog za budućnost...

Dosad su Šalke i Leroj Sane uspešno odolevali svim izazovima. Ali, ovog leta šansa da supertalentovana zvezda u usponu ostane član Rudara iz Gelzenkirhena ostaje minimalna. Jer, kako Bild javlja, sprema se veliki okršaj Bajerna i Mančester Sitija za potpis jednog od najtraženijih mladih fudbalera današnjice! Dvoboj u koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će biti umešana suma između 50.000.000 i 60.000.000 evra.

Navodno, u Šalkeu su svesni toga da su šanse za Saneov ostanak minimalne, zbog čega klub već neko vreme „mami“ potencijalne kupce, a suma od 50.000.000 evra trenutno bi zadovoljila želje vodećih ljudi u klubu.

Bajern u Saneu vidi pravu zamenu za Arjena Robena i Franka Riberija, koji polako ulaze u pozne igračke godine. Ali, bavarski gigant ima lukav plan kojim će pokušati da „kupi“ poverenje Šalkea. Naime, formula je sledeća – transfer bi bio ozvaničen ovog leta, cifra od 50.000.000 evra, ali bi Sane ostao u Šalkeu još jednu sezonu. Dakle, nešto slično kao što je bio slučaj sa Robertom Levandovskim kada je iz Dortmunda dolazio na Alijanc Arenu. Ali, tada kao slobodan igrač.

Međutim, Bild piše da je novi menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola toliko „zaljubljen“ u Sanea da ga u svom timu želi odmah i zato će ponuditi veći novac. Oko 60.000.000 evropskih novčanica.

„Sane je veliki talenat, Nemačka treba da bude srećna što takvog igrača ima u svojim redovima“, rekao je jednom prilikom Gvardiola.

Zanimljivo je to da Sane u svom ugovoru, koji ističe 2019. godine, ima otkupnu klauzulu od 37.000.000 evra, a ona će biti aktivna tek od sledeće sezone. To praktično znači da bi Šalke trebalo da računa na prodaju ovog leta, s obzirom na veći priliv kapitala.

Ali, pitanje je ko će odneti veliku pobedu za stolom, odnosno ko će pokazati bolje pregovaračke moći.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.