Ostavku podneo član arbitražnog suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavku podneo član arbitražnog suda

Stalni arbitražni sud danas je saopštio da je ostavku dao član suda Budislav Vukas, istovremeno pozivajući Hrvatsku da u roku od 15 dana imenuje novog arbitra, uprkos postupku izlaska iz arbitraže koji je pokrenuo Zagreb.

"Sada je na Republici Hrvatskoj da imenuje novog arbitra koji bi zamenio profesora Vukasa kao člana suda", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Hrvatska bi arbitra, navodi sud, trebalo da imenuje u roku od petnaest dana a "u slučaju da se do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog roka ne izvrši imenovanje, člana će izabrati predsednik arbitražnog veća", prenosi Hina.

Budislava Vukasa je imenovala Hrvatska u petoročlano arbitražno veće.

Hrvatska vlada u četvrtak je pokrenula postupak za prestanak Sporazuma o arbitraži između hrvatske i slovenačke vlade zbog povrede tog sporazuma od strane Slovenije.

Na to je vladu svojom jednoglasnom odlukom juče obavezao Hrvatski sabor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zagreb: Hrvatski arbitar Vukas dao ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2015, 00:17

ZAGREB - Stalni arbitražni sud danas je saopštio da je ostavku dao član suda Budislav Vukas, istovremeno pozivajući Hrvatsku da u roku od 15 dana imenuje novog arbitra, uprkos postupku izlaska iz arbitraže koji je pokrenuo Zagreb..."Sada je na Republici Hrvatskoj da imenuje novog arbitra koji bi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.