Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" nakon produžetka očerupali "Pijetlove"

Košarkaši Srbije pobijedili su Francusku 94:88 u drugom pripremnom meču pred kvalifikacije za Rio u Kombank areni.

"Orlovi" su slavili tek poslije produžetka, jer je nakon 40 minuta rezultat bio 81:81. Ovo je bila druga utakmica dvije selekcije, prethodno su izabranici Saše Đorđevića slavili u Bersiju 79:77.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, Nemanja Nedović ubacio je 16, 13 je dodao Bogdanović, a po 10 su zabilježili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Teodosić i Jokić.

Na drugoj strani najbolji je bio De Kolo sa 16 poena, Lovernj ga je pratio sa 14, dok je dvocifren bio još Parker sa 12 poena.

U Areni je viđen izjednačen meč, nijedna ekipa nije stekla osjetniju prednost, a u prvom poluvremenu akcije su obilovale promašajima sa distance. Francuska je uglavnom imala blago vođstvo, a trojkama Bogdanovića i Nedovića i serijom 12:0 Srbija je stekla klučnu prednost u trećoj četvrtini. Francuska je uspjela da se vrati i izbori produžetak, da bi u posljednjem napadu Marković promašio šut za pobjedu.

Srbija je dodatnih pet minuta počela serijom 9:0, poenima Bogdanovića, Jokića i Nedovića, i tako povela sa 89:81, što se ispostavilo kao previsoka prednost za Francuze.

Posljednju provjeru pred start kvalifikacionog turnira "Orlovi" će imati u utorak protiv selekcije Grčke (20.15).

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju počinje 4. jula, kada se Srbija sastaje sa Portorikom, dok će 6. jula protivnik Srbije biti Angola. Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobjednik turnira.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.