Orlove u Atini čekaju jake provere...

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlove" u Atini čekaju "jake" provere...

Košarkaška reprezentacija Srbije na turniru "Akropolis" nastupa od petka. Ovo su protivnici i prognoze našeg selektora.

Košarkaška reprezentacija Srbije, koja je oslabljena za nastupe nekolicine odličnih igrača, slavila je u dosadašnjih pet test mečava, a kako se približava i Eurobasket - oni su i sve teži.

Naši "orlovi" će od srede nastupati u Atini na tradicionalnom "Akropolis kupu", a u završnim proverama pred Evropsko prvenstvo rivali će nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti Italija, Gruzija i domaćin Grčka, sa kojom smo već ranije igrali u Beogradu i lako je savladali.

Turnir traje od 23. do 25. avgusta, a prvi rival za Srbiju biće Italija (sreda, 18.45), dok posle toga sledi Gruzija (četvrtak, 18.45) odnosno Grčka (petak, 20.00).

Sve pobede Srbije

Grčka 93:61

Crna Gora 71:82

Poljska 82:71

Rusija 85:78

Nemačka 87:56

Selektor će uskoro saopštiti i finalni spisak igrača koji putuju na Eurobasket, a poslednja informacija je i da Nemanja Nedović neće moći da nastupi na turniru u Atini, dok nije poznato da li će biti spreman za Eurobasket od koga su već ranije morali da odustanu Miloš Teodosić, Marko Simonović, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, a ranije je otkazao i Nikola Jokić koji je odlučio da radi individualno kako bi bio spreman za novu sezonu u NBA.

"U naredna tri dana čekaju nas jaki mečevi", kazao je Đorđević i dodatno analizirao:

Foto: MN Press

"Italija je ozbiljna ekipa po mom mišljenju, bez obzira na rezultate u ovom periodu, na koje se niko ne obazire. Reprezentacija su za medalju, kao i Grčka koja je dobar tim i bez Adetokumpa. Oni imaju probleme, kao i mi, dok Gruzija ima novog trenera i koncepciju, stare igrače, fizički jake... Dobra su provera između Grka i Italijana, kao i ceo turnir. Momci su spremni za sve napore, kao i mi", zaključio je selektor "orlova".

Na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS) navodi se i da se reprezentativci nakon turnira vraćaju u Beograd gde će trenirati do naredne srede (30. avgust) kada se sele u Istanbul na prvi deo Evropskog šampionata koji počinje utakmicom protiv Letonije (1. avgust, 16.00).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.