Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2014, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opada nivo Une i Sane

NOVI GRAD - Vodostaj Une i Sane u Novom Gradu je u opadanju, podaci su lokalnog Centra za obavještavanje.

Vodostaj Sane izmjeren jutros u 7.00 časova iznosio je 470 centimetara, što je za 11 centimetara niže nego protekle noći u 2.00 časa.

Vodostaj Une niži je i iznosi 442 cantimetra.

Od jutros su prohodni putni pravci u Dolini Japre, Blagaj - Budimlić Japra i Gornji Agići- Kršlje, gdje je juče saobraćaj bio u prekidu zbog izlivanja rijeke Japre.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />I dalje je u prekidu saobraćaj na putu Blagaj- Radomirovac, Blagaj - Vitasovci.

Na području novogradske opštine juče je, zbog izlivanja Japre i Vojskove, te bujanja potoka, zaplavljeno pet kuća, više vikendica i pomoćnih objekata.

U ovoj opštini juče od 7.00 časova na snazi su redovne mjere zaštite od poplava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U porastu vodostaj Une kod Bosanskog Novog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014

Usljed obilnih padavina u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, rijeka Una kod Novog Grada/Bosanskog Novog prešla je kotu vanredne odbrane od poplava...Redovna kota odbrane od poplava na toj rijeci iznosi 360, a jutros u 9.00 sati bila je 442 centimetra, podaci su hidrometeorološkog zvoda Republike...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.