Olimpik Marsej jesenji prvak Francuske

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpik Marsej jesenji prvak Francuske

Fudbaleri Olimpika iz Marseja završiće kalendarsku godinu na prvom mestu Lige 1, pošto su kod kuće pobedili Lil sa 2:1 i tako stekli tri boda prednosti u odnosu na Pari Sen Žermen.

"Sveci" su u subotu odigrali 0:0 sa Monpeljeom i tako Marseju pružili priliku da stekne ubedljiviju bodovnu prednost.

Domaći su stekli zasluženu prednost u 34. minutu Nolana Rua, da bi Idrisa Gij izjednačio u 61. Samo osam minuta kasnije, međutim, mladi Belgijanac Miši Bačuaji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doneo Olimpiku trijumf.

Tim Marsela Bijelse je bolje počeo i stvarao je više šansi od tima koji je trenutno 13. na tabeli Lige 1, ali su Andre-Pjer Žinjak i Endru Aju propustili šanse.

Lil je imao svoje periode igre početkom drugog poluvremena, ali se posle toga zadovoljavao uglavnom pokušajima izdaljine, a njihovu neefikasnost je posle  iskoristio domaći tim.

Lil je u finišu prešao u inicijativu u pokušaju da osvoji bod, ali se domaći tim odbranio. Sledi pauza u Ligi 1, a takmičenje se nastavlja 9. januara 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.