Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 170 biciklista iz 25 zemalja na trci 'Beograd - Banjaluka'

Oko 170 biciklista iz 25 zemalja i iz 26 ekipa u subotu će startovati na 11. trci "Beograd - Banjaluka".

Start je u 11 časova ispred hrama svetog Save u Beogradu, odakle će takmičari preko Obrenovca i Šapca stići u Bijeljinu. Oni bi 135 kilometara trebalo za pređu za manje od tri sata, a kao i prethodnih godina granicu između Srbije i BiH preći će bez zaustavljanja, što je jedna od posebnosti ove trke.

Biciklistički karavan se iz Bijeljine seli u Teslić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odakle će u nedjelju u 12 časova krenuti put Banjaluke preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša. U gradu na Vrbasu biciklisti bi trebalo da budu oko 15.30, a trka će završiti kružnom vožnjom ulicama kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića. Druga trka, čiji će cilj nakon 185 kilometara biti na Trgu Krajine, bodovaće se i za Šampionat Balkana.

"Očekuje nas još jedna kvalitetna trka, nastupiće dosta vrhunskih vozača. Mnogo je veća zainteresovanost nego posljednje dvije godine, jer smo se tada poklapali sa terminima drugih trka. Zemlje šalju reprezentacije, što znači da dolaze najbolji vozači koje imaju. Među učesnicima je Banjalučanin Dušan Kalaba, koji je u dobroj formi i jedan je od favorita za pobjedu", rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke, koja u svijetu biciklizma dobija sve veći značaj.

Da je tako potvrđuje činjenica da će trka odlukom Svjetske biciklističke unije sljedeće godine biti u višem rangu, odnosno u prvoj kategoriji.

Kada je riječ o ovogodišnjoj trci, među 26 timova učesnika su dva iz BiH: banjalučki BSK, utemeljivač trke, i ekipa Bihać - Giro Sarajevo, a tu su i italijanski GM Europa Ovini, slovenačka Adria Mobil, reprezentacije Grčke, Crne Gore, Turske, Slovenije, Moldavije...

Oni koji ne budu u prilici da bicikliste bodre uživo, moći će putem Radio-televizije Republike Srpske pratiti ulazak takmičara u Banjaluku i kraj druge trke. Prenos je prošle godine gledalo 350.000 gledalaca, a organizatori vjeruju da će ta brojka biti ovoga puta veća.

Prvenstvo Banjaluke u biciklizmu za djevojčice i dječake biće održano u nedjelju.

Na Trgu Krajine od 12.30 biće poligon spretnosti, a mogu učestvovati djeca rođena od 2005. do 2013. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.