Obeležen Dan učitelja u Kovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan učitelja u Kovinu

Društvo učitelja Kovina tradicionalno je obeležilo Međunarodni Dan učitelja, 5. oktobar. Ove godine je to pod sloganom "Osnaživanje učitelja, izgradnja održivih društava". Kako je to upravo na početku Dečje nedelje, bio je i povod da se obraduju najmlađi đaci opštine.

Svi đaci prvaci, zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave za nevladin sektor, dobili su na poklon knjigu „Moja učiteljica", koju su pisali naši pesnici školarci.

Predsednica Društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Maja Petrović, čestitala je svim kolegama Dan učitelja, a deci se zahvalila na divnim rečima o svojim učiteljima i poželela im veselu i nasmejanu Dečju nedelju.

U „Zmajevoj" školi Dečja nedelja je otpočela još prethodnog vikenda aktivnostima biološke sekcije čiji su članovi uzeli učešća u Evropskom vikendu posmatranja ptica BirdLife Europe-ovom godišnjem Euro Birdwatchu.

Učenici su sa svojom nastavnicom organizovano obišli južni deo grada, koji se pruža prema obali Dunava, osmatrali ptice i fotografisali ih. Snimke sa ovog malog foto-safarija postavili su na svoju Fejsbuk grupu „Zeleni Zmaj".

Veliku pomoć i podršku imaju od biologa Željka Stanimirovića iz beogradskog „Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije". Takođe su imali zapaženo mesto u obeležavanju Dana opštine, učešćem u manifestaciji „Banatski fruštuk" i polaganju venaca.

Danas je na na školskom stadionu malih sportova za sve učenike izvedena izuzetno efektna i edukativna pokazna vežba Crvenog krsta u pružanju prve pomoći povređenim u različitim sitruacijama, da bi nakon nastave, bio priređen „Sajam nauke" u kabinetima, a u fiskulturnoj sali sportska takmičenja na poligonu za učenike petog razreda, potom međuodeljenjska takmičenja u košarci i odbojci, kao i košarkaška utakmica između ekipa nastavnika i učenika.

Mnogo aktivnosti, dečje radosti i zadovoljstva koje će se nastaviti i narednih dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.