Obamejan, Marez i Mićo Sredojević!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamejan, Marez i Mićo Sredojević!

Srpski stručnjak zvanično u konkurenciji za najboljeg trenera Afrike u 2016. godini

Posle 16 godina napornog rada u Africi, srpski stručnjak Milutin Mićo Sredojević dobio je danas jedno lepo priznanje. Selektor Ugande našao se u konkurenciji za najboljeg trenera na Crnom kontinentu u 2016. godini, a pobednik će biti proglašen na gala svečanosti u Nigeriji početkom januara.

Dakle, iste večeri kada Obamejan, Marez, Mane i ostale zvezde fudbala u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Africi budu iščekivale odluku o tome ko je najbolji fudbaler u godini na izmaku i Mićo će sa ostalim kolegama biti na iglama.

Čovek je Tito za sve nas!

Srpski trener se našao u konkurenciji od petoro najboljih za koje su glasali, treneri, kapiteni i tehnički direktori adfričkih reprezentacija, a pored njega u konkurenciji su još i Floran Ibenge, Pitso Mosimane, Naser Sanđak kao i jedna dama Florens Ogbameni.

"Otišao sam bez ičije pomoći sa Srbijom u srcu i ponosno reprezentovao naš fudbal u poslednjih 16 godina ovde u Africi. Ovo je samo mala satisfakcija za neprospavane noći i dane prožete suzama, znojem i krvlju. Hvala svim velikim fudbalskim ljudima u Srbiji od kojih sam učio zanat, a takođe i velikim ljudima sa kojima sam radio u Africi od igrača, trenera, novinara i fudbalskih zvanika", poručio je Sredojević u kratkoj izjavi za MOZZART Sport.

Srpski stručnjak je mesto među najboljim trenerima na Crnom kontitnentu našao zahvaljujući nedavnom uspehu kada je malenu Ugandu posle 39 godina odveo na Kup afričkih nacija koji se održava u Gabonu.

Ukoliko mu pođe za rukom da pobedi u konkurenciji za najboljeg trenera Afrike on će postati drugi Srbin posle Milovana Rajevca koji je dobio ovo priznanje za 2010. godine.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.