OSTAO MU SAMO PELE: Preminuo jedan od dva najveća neprijatelja Maradone

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAO MU SAMO PELE: Preminuo jedan od dva najveća neprijatelja Maradone

Hulio Umberto Grondona, potpredsednik FIFA i prvi čovek argentinskog fudbala, preminuo je u 83. godini

Argentina je ostala bez predsednika Fudbalskog saveza Hulia Umberta Grondone, koji je za 35 godina na tom mestu, pošoa put od čoveka koji je otrio i na neki način učestvovao u afirmaciji fudbalera Dijega Armanda Maradone, do osobe koju popularni El Pibe prezire jednako kao i najvećeg fudbalskog rivala Pelea.

Hulio Umberto Grondona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potpredsednik FIFA i prvi čovek argentinskog fudbala, preminuo je u 83. godini, brzo nakon što je primljen u bolnicu zbog problema sa srcem.

FIFA i AFA nešto kasnije u sredu popodne po našem vremenu objavile su da je stalo srce ovog dugogodišnjeg fudbalskog radnika, koji je bio na čelu Argentinske fudbalske asocijacije punih 35 godina i za svog mandata učestvovao u osvajanju druge titule prvaka sveta, 1986. godine u Meksiku.

Tada je briljirao prema mnogim mišljenjima najbolji fudbaler sveta svih vremena, Dijego Armando Maradona, čovek koji je uprkos problemima sa drogom odmah po završetku igračke karijere izjavio da mu je životni san da postane selektor Argentine.

Grondona je tu Maradoninu želju ispunio pred kvalifikacije za Muundijal u Južnoj Africi, a do planetarnog prvenstva na kom su ga Nemci u četvrtfinalu ponizili sa 4:0, Maradona je stigao pobedom u Urugvaju u poslednjem kolu kvalifikacija u kojima je nacionalni dres Argentine nosilo više od 100 fudbalera. Po povratku iz Južne Afrike Maradona nije želeo da podnese ostavku, ali je smenjen.

Grondoni to, za života, nije oprostio. Od najvernijeg navijača Argentine, "El Pibe" se pretvorio u najžešćeg kritičara igre nacionalnog tima i rada AFA, a kada ga je Grondona tokom Mundijala nazvao "baksuzom", zbog toga što je Argentina, odnosno. Lionel Mesi dao gol za pobedu tek kada je on sa kćerkom napustio tribine, on mu je tokom gostovanja u jednoj TV emisiji pokazao srednji prst i ostatak šampionata gledao iz hotelske sobe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.