OCENE: Mouče je parodija od igrača! Fibel - KAŠ, džabe troši minute! Improvizacija pojela Le Taleka...

Izvor: MozzartSport.com, 25.Avg.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENE: Mouče je parodija od igrača! Fibel - KAŠ, džabe troši minute! Improvizacija pojela Le Taleka...

Za veliku većinu noćas su bili rezervisani isključivo - zvižduci

DAMIR KAHRIMAN 6 - Ozbiljni duhovi i demoni prate ovog momka. Ponovo je primio gol iz prvog ozbiljnog šuta, mada nije isključivi krivac. Publika ga je uzela na zub i ironično mu aplaudirala posle uhvaćenih lopti. Istakao se sa nekoliko intervencija. Možda je to naznaka uspona forma. Na njemu je da zaboravi košmarni period i da učini sve kako bi ponovo bio jedan od stubova ekipe.

MILOŠ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << CVETKOVIĆ 6 - Ko ovog igrača ustalila se sentenca - igra može da bude problem, ali voljni momentat - ne. Ponovo je "izdušio", pokušavao da u okvirima svog realnog kvaliteta uradi nešto značajno. Moći će da se pogleda u ogledalo kada pogleda kompletan učinak u ovoletošnjim kvalifikacijama.

DAMJAN LE TALEK (do 56. minuta) 5 - Imao je sreće jer su Berardi i Matri od njega mogli da naprave planetarnu zvezdu "Jutjuba". Prolazili su kao da ga nema. A opet, bio je bolji deo centralnog dela Zvezdine odbrane... Još jedna kolateralna šteta sveprisutne improvizacije u Ljutice Bogdana. Mogao je da se šest meseci tokom proleća uigrava kao štoper. Pitanje za odgovorne glasi: Zašto nije? Jer svi znamo da se prase ne goji uoči Božića...

TOMAS FIBEL 5 - Postoji u beogradskom slengu taj tako primenljiv sportski izraz - kaš. To je ono kada vas neko ubije u basketu ili stonom tenisu, a fudbalsku verziju videli smo u situaciji kada je Berardi postigao vodeći gol. Francuz je završio na zadnjici. Ima i dalje krajnje čudne i totalno nerezonske procene, mada smo o njegovoj igri mnogo puta pisali... Štoper koji uzalud troši minute u Zvezdinom dresu, jer od njega konkretne koristi nema.

MIHAILO RISTIĆ 6 - Ima naznaka njegovog napretka. Malih, ali ima, za razliku od pojedinih inostranih igrača. Biće jednog dana ozbiljan bek, do tada mora da prođe i kroz ovakvu tešku anticipaciju.  Korektno odradio posao u defanzivi. Na drugom delu terena je stvarao višak svaki put kada bi se odvažio da krene napred. Trebalo je da tih izleta bude više...

MARKO POLETANOVIĆ 5,5 - Mnogo bolji nego u Italiji. Ali ne i dobar. Agresivan u defanzivi, no plaća ceh prošle turobne sezone u Gentu. Želeo je da igra direktan fudbal, gurao loptu napred, ali je imao mnogo loših pasova. Još jedan od onih koji nije imao prostora da se uklopi u sistem. A kada to bude uradio verovatno će otići. Slika i prilika Crvene zvezde.

MIČEL DONALD 6 - Zaslužio je prelaznu ocenu. Jednostavno namerio se na bolje i spremnije direktne rivale. Malo toga ima da mu se prebaci. Da je ovako odigrao u Italiji Zvezdine šanse bi za koji promil bile veće. Nije ovo bila njegova partija za pamćenje, ali je preuzimao odgovornost i bio "gromobran" defanzivnog reda. Mogao je ranije da se oslobođa lopte.

PABLO MOUČE (do 79. minuta) 5 - Više ga je degutantno komentarisati. Argentinac koji je nekad žario i palio po rodnoj grudi i Turskoj, izgleda kao parodija od igrača. Nagrađen je zvižducima. Za Crvenu zvezdu i njega bilo bi najbolje da se odmori neko vreme. Komično deluju njegovo piruete u želji da loptu prebaci na levu nogu, pošto se ponaša kao da desnu nema. Ozbiljno krcka kredit...

ALEKSANDAR KATAI 6,5 - Bio je očigledno tema razgovora u svlačionici trenera gostiju Eusebija Di Frančeska. Stalno u makazicama, stalno pod duplom stražom prepredenih Italijana. I iz takve čelične kragne Katai je uspeo da se otrgne i postigne gol. Njegovim odlaskom nastaće opasna, da ne kažemo ozonska rupa u igri Crvene zvezde. Zaslužuje da naplati dobre igre.

DŽON RUIZ (do 85. minuta) 5,5 - Nije bio toliko iritantan kao Pablo Mouče. Za razliku od početka sezone deluje da Kostarikanac ima pluća u vazduhu, ali je i to za ozbiljne evropske domete tanka pita. Nagovestio da bi ga trebalo čekati, posebno jer se još nije uigrao sa Mihailom Ristićem.

UGO VIJEIRA 5,5 - Pola ocene više je dobio zbog asistencije Kataiju, one rezonski odigrane povratne lopte. Uz ogradu da je bio odsečen, štoperi Sasuola su ga pojeli za večeru. I to u nekoliko zalogaja. Prilično se mučio da uradi nešto konkretno... Komplikovao je u ozbiljnim situacijama...

IZMENE:

Zoran Rendulić (od 56. minuta) - Ništa bitnije se nije promenilo njegovim ulaskom, niti je stameni štoper mogao da bude revolucionar. Malo minuta...

David Babunski (od 79. minuta) - Malo minuta za konkretan utisak...

Slavoljub Srnić (od 85. minuta) - Malo minuta za konkretan utisak...

(foto: starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.