Nož je u Turskoj navijački rekvizit

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nož je u Turskoj navijački rekvizit

Korišćenje hladnog oružja u obračunima sa suparničkim navijačkim grupama odavno nije novost u Turskoj.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Glas, ruke, šal i NOŽ", mogao bi bez problema da bude slogan navijačkih grupa iz Turske. Odavno su postale uobičajene vesti iz te zemlje o napadima domaćih navijača na goste hladnim oružjem.

- U aprilu sada davne 2000. godine, dvojica navijača Lidsa ubijena su u Istanbulu, u tuči sa pristalicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Galatasaraja, a treći je teško povređen. Ubio ih je isti čovek - Ali Umit Demir, koga je policija potom osudila na 15 godina zatvora.

- U februaru 2014. godine, navijači Galatasaraja napali su dvojicu navijača Čelsija. Svedoci su tvrdili da su napadači bili naoružani noževima i polomljenim staklenim flašama. Srećom, žrtve nisu bile teže povređene.

- I u oktobru ove godine, španska "Marka" javila je da su pristalice Galatasaraja noževima napale navijače Borusije Dortmund, pre utakmice Lige šampiona.

Ovako je izgledala ta tuča:



- Obračuni noževima nisu strani ni u međusobnim duelima tamošnjih klubova. Štaviše, nije novost ni kada navijač sa nožem utrči na teren. Svet je 2007. obišao snimak napada nožem na stadionu Galate.



Nabrojani su samo neki napadi. Kako to izgleda uživo, svedočio je jedan navijač Lidsa o napadu koji je doživeo u Istanbulu.

"Bilo je oko 30 navijača iz Engleske u baru, kada je odjednom počela tuča. Turci su istrčavali iz prodavnica, restorana, kafića... Napadali su sa svih strana, nosili su flaše, noževe, staklo, sve što bi moglo da im posluži u tuči. Čak su uletali i ljudi u odelima, koji su bili na poslu ili u prolazu. Bilo je neverovatno", prisetio se on scene u centru Istanbula.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.