Novosel: Nadam se da će ABA preživeti

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosel: Nadam se da će ABA preživeti

Skupština ABA lige održaće se 9. maja u Beogradu, rekao je za kolege iz Crne Krešimir Novosel, direktor lige. Na toj Skupštini trebalo bi da se donesu važne odluke za budućnost regionalnog takmičenja, u jeku sukoba dve košarkaške organizacije Fibe i Evrolige.

Skupština ABA lige održaće se 9. maja u Beogradu, rekao je za kolege iz Crne Krešimir Novosel, direktor lige. Na toj Skupštini trebalo bi da se donesu važne odluke za budućnost regionalnog takmičenja, u jeku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sukoba dve  košarkaške organizacije Fibe i Evrolige.

„Sve je moguće. Od gašenja lige, pa do formiranja takmičenja zatvorenog tipa, po uzoru na novi format Evrolige. Nakon Skupštine trebalo bi da se zna nešto više kakva je budućnost takmičenja”, rekao je Novosel.

FIBA je prošle godine priznala regionalno takmičenje, a prije dva dana povukla to priznanje, odnosno suspendovala ABA ligu.

“Žalosno je kakav se pritisak vrši na klubove. Žalosno je i što nema kompromisa na relaciji  FIBA – Evroliga, jer košarka. Mi smo mali, i pa je očekivano da se na nama lome koplja”

FIBA i nacionalni savezi se zalažu za domaća prvenstva

 “Nacionalna prvenstva koja su u toku, nisu toliko zanimljiva. Smatram da bi bila bi katastrofa za našu regiju da više nema ABA lige. Verujem da se to neće dogoditi“ zaključio je Novosel.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Skupština ABA 9. maja: Gašenje, liga zatvorenog tipa...

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 14:47

Skupština ABA lige biće održana 9. maja u Beogradu, a na ovom sastanku bi trebalo da budu donešene važne odluke za budućnost regionalnog takmičenja...Direktor lige Krešimir Novosel ne želi da prejudicira elipog pomenutog sastanka, ali najavljuje da su sve opcije u igri..."Zaista je sve moguće....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.