Novosađani pobednici Kupa Srbije u šahu

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2015, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani pobednici Kupa Srbije u šahu

Novosadski šah klub (NŠK) pobednik je Kupa Srbije posle turnira koji je danas završen u Kraljevu.

Novosađani su osvojili tutulu sa 17 meč bodova i 20 osvojenih poena. Srugi je Jugović iz Kaća sa 15 (20), a treći Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca sa 14 (18).

Dalje slede Radnički Vodovod iz Kragujevca sa 13 (17), Omladinac (Novi Banovci) sa 10 (15), Trepča (Kosovska Mitrovica) sa 10 (12,5), Sloga (Kraljevo) sa 7 (11). Na začelju su Srbobran sa 4 (10), Borac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (Čačak) sa 4 (8,5) i Stara Pazova sa 4 meč boda i osam osvojenih poena.

Novosađani su igrali bez velemajstora Dragana Šolaka i Roberta Markuša, a oslonac su bili Aleksej Dreev iz Rusije, te Bojan Vučković, Dušan Popović, Aleksandar Kovačević i Miroljub Lazić.

Jugović je bio pojačan Ivanom Ivaniševićem, a nosilac "duple krune" iz 2014, Radnički Vodovod KG nastpio je u podmlađenom sastavu pošto su klub napustili Ivanišević, Perunović i Damljanović.

Od 30 klubova, koji su imali pravo nastupa u Kraljevu zbog finansijskih teškoća pojavilo ih se samo deset.

Igrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu.

Ovo je treći put da se Kup Srbije igra pod imenom velemajstora Svetozara Gligorića (1923-2012), najboljeg jugoslovenskog šahiste svih vremena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.