Novi ubedljiv poraz crno-belih

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ubedljiv poraz crno-belih

Nakon ubedljivog poraza u Litvaniji košarkaši Partizana poraženi su i u Beogradu od turskog Banvita 77:61 (19:18, 29:21, 14:11, 15:11), u utakmici 2. kola E grupe Evrokupa. Tim Duška Vujoševića tako je nastavio "crnu seriju" ove sezone pretrpevši peti poraz zaredom.

Partizan je zabeležio i drugi poraz u Evrokupu, a peti u nizu u svim takmičenjima.

Crno-beli su prethodno u prvom meču Evrokupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubedljivo izgubili na gostovanju litvanskom Lijetuvos Ritasu (92:65), pa su ostali na začelju E grupe.

Večerašnja utakmica u Pioniru obeležena je povratničkim debijem Milana Mačvana u dresu prvaka Srbije.

Trener Banvita Zoran Lukić rekao je da je njegov tim zasluženo došao do pobede, istakavši da je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao meč u Pioniru.

"Ovo je važna pobeda za nas, od prvog do posleđeg minuta kontroilsali smo meč. Imali smo nepažnju u prvom poluvremenu, dopustili smo im 14 skokva u napadu i veliki broj slobodnih bacanja. U nastavku meča smo popravili igru i došli do zasluženog trijumfa. Imamo mnogo prostora za napredak, međutim, igrači se još navikavaju na mene i ja na njiha", rekao je Lukić na konferenciji za medije.

Banvit je bolje počeo utakmicu i poveo 13:4, ali su crno-beli s osam uzastopnih poena uspeli da se vrate, pre svega odličnim igrama Milana Mačvana i Eda Murića.

Ekipe su bile rezultatski blizu, ali je Banvit odličnom igrom u finišu druge deonice na poluvreme otišao s devet poena prednosti. 

Crno-beli su na početku treće četvrtine smanjili na tri poena, ali su gosti potom počeli da povećavaju razliku i na kraju došli do ubedljive pobede.

Najefikasniji u crno-belom timu bio je Milan Mačvan sa 15 poena, Mihajlo Andrić postigao je 13, a Edo Murić 12. Banvit je predvodio Vladimir Dragičević sa 20, dok je Sami Mehija dodao 13.

U 3. kolu Evrokupa Partizan igra 29. oktobra na gostujućem terenu protiv predstavnika Izraela, Hapoela iz Jerusalima.

Partizan: Tepić 4, Murić 12, Marinković 5, Dalo, Milutinov 1, Mačvan 15, Gagić 9, Andrić 13, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović, SSalić 2.

Banvit: Erkan 2, Rouland 11, Gečim, Kandan 9, Edge, Dejvis 6, Mehia 13, Veremenko 2, Simons 10, Dragičević 20, Mutaf 4, Ozer.

Ovako je protekao meč u Pioniru:

19.55 - Kraj meča, Partizan je doživeo i peti uzastopni poraz - 61:77 19:18, 29:21, 14:11, 15:11). Goste je do pobede predvodio Dragičević sa 20 postignutih poena. Kod Partizana Milan Mačvan je postigao 15, Andrić 13, a Edo Murić 12 poena.

19.33 - Treća deonica završila se prednošću Banvita 62:50. Slaba igra Partizana u ovoj četvrtini dozvolila je Turskom timu da poveća još poveća prednost. Nakon prvih četiri minuta gosti su bili bez poena a zatim prave seriju od 12:0. Dodatni problem "crno-belima" je i četvrta lična Ede Murića.

19.06 - Počelo je drugo poluvreme u Pioniru. Prvi napad za Partizan i koš Ede Murića.

18.56 - Poluvreme, Banvit vodi protiv Partizana 48:39. Partizan je nekoliko puta pretio preko Mačvana i stizao prednost gostiju ali je u finišu druge četvrtine popustio u odbrani i šutu i dozvolio Banvitu da na pauzu ode prednošću od devet poena. Najraspoloženiji za igru kod crno-belih su Milan Mačvan sa 13 i Đorđe Gagić sa 9 poena. Tursku ekipu predvode Dragičević sa 12, Roland i Simons sa po 7 poena.

18.27 - Kraj prve četvrtine, Banvit vodi u Pioniru 19:18. Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali su "crno-beli" sa raspoloženim Mačvanom i Edom Murićem uspeli da održe rezultatski egal u  prvoj deonici.

18.03 - Počeo meč u Pioniru, "crno-beli" traže svoju prvu pobedu u Evrokupu. Petorka Partizana na terenu - Milan Mačvan, Milenko Tepić, Nikola Milutinov, Edo Murić i Vanja Marinković. Gosti u sastavu - Simons, Dragičević, Kandan, Meijai i Roland.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ MILOSTI: Vujošević psuje Dalou sve živo (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 23.Okt.2014

Košarkaši Partizana sinoć su poraženi od ekipe Banvita rezultatom 77:61 u okviru drugog kola Evrokupa.. FOTO: STARSPORT.. Crno-belima nije pomogao ni povratak Milana Mačvana u Pionir, pa je serije loših rezultata ovog tima nastavljena što se šefu struke Partizana, Dušku Vujoševiću, nimalo...

Nastavak na HotSport.rs...

Tepić: Teško je navijati za nas

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014

Košarkaši Partizana upisali su peti poraz u nizu. U srijedu naveče su u Beogradu izgubili utakmicu drugog kola Evrokupa od turskog Banvita sa 61:77..."Igrali smo slabo u odbrani. Teško je navijati za nas u ovom trenutku", rekao je Milenko Tepić, košarkaš Partizana...Rezultati: Grupa A: Bamberg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.