Novi sistem takmičenja od sledeće sezone

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sistem takmičenja od sledeće sezone

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je usvojio model novog sistema takmičenja od sezone 2015/16, čime je potvrđena odluka istog organa donesena prošle godine.

Na osnovu predloga većine klubova, Superliga Srbije od naredne sezone zadržaće 16 članova, a posle dvokružnog sistema takmičenja u 30 kola doći će do podele lige na dve grupe sa po osam klubova.
Osam prvoplasiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << činiće plej-of grupu, preostalih osam plej-aut, a igraće se po jednokružnom bod-sistemu dodatnih sedam kola.
Uz to, u trenutku podele lige, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a dalje takmičenje krenuće sa novim brojem bodova.
Jednoglasno je zaključeno da će upravo taj detalj uticati na porast kvaliteta i zanimljivosti takmičenja.
Do 1. maja ove godine biće predočeni kalendari takmičenja za naredne dve sezone, uz prateće propozicije o takmičenju, koje će biti usvojene na jednoj od narednih sednica Izvršnog odbora.
Zatraženo je od Disciplinske komisije FK Radnički iz Kragujevca da se izjasni o fizičkom napadu na igrača Vuka Sotirovića, a od nadležnih državnih organa pomoć i izveštaj o slučaju u Novom Pazaru, gde je igraču tog kluba ZZarku Udovičiću prećeno vatrenim oružjem.
Takođe je odlučeno, na osnovu spekulacija u medijima i želji da se dođe do istine, da komesar za istrage FSS Milivoj Mirkov istraži sve u vezi utakmice 17. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda, odigrane 28. februara u Subotici (1:0).
IO FSS analizirao je i usvojio izveštaje o aktivnostima nacionalnih selekcija, odnosno toku priprema za učešće na završnim turnirima velikih takmičenja mlađih selekcija (EP 2015. u Češkoj za mladu reprezentaciju i SP 2015. na Novom Zelandu za selekciju do 20 godina).
Postavljeni su i primarni takmičarski ciljevi za obe selekcije, a to je prolazak grupa i nastavak takmičenja. To bi u slučaju mlade reprezentacije ujedno značilo i plasman na turnir Letnjih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.
Posebno mesto zauzela je A reprezentacija, koju 29. marta očekuje utakmica protiv Portugalije u Lisabonu, u okviru Grupe I kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine u Franuskoj, uz uverenje da će veliki rad doprineti ostvarenju željenih rezultata najboljeg nacionalnog tima.
Na osnovu predloga članova Komisije FSS za dodelu javnih priznanja i Sudijske komisije FSS, za najperspektivnijeg igrača proglašen je golman Crvene zvezde Predrag Rajković, za najperspektivnijeg trenera selektor reprezentacije do 20 godina Veljko Paunović, a za najperspektivnijeg sudiju Momčilo Marković.
Nagrade će biti dodeljene na narednoj Skupštini FSS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Super liga po novom sistemu od sledeće sezone

Izvor: Beta, 03.Mar.2015

STARA PAZOVA, 3. marta 2015. (Beta) - Sistem takmičenja u Super ligi Srbije odvijaće se sledeće sezone po sistemu plej-ofa i plej-auta, saopštio je u utorak Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije...IO FSS je jednoglasno usvojio predlog o promeni sistema takmičenja, nakon devetomesečne javne rasprave...Super...

Nastavak na Beta...

Superliga po novom sistemu od sledeće sezone

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je usvojio model novog sistema takmičenja od sezone 2015/16, čime je potvrđena odluka istog organa donesena prošle godine. Treneri (uglavnom) pozdravljaju promene. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.