Novi poraz Vojvodine za oproštaj od Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015, 03:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poraz Vojvodine za oproštaj od Evrope

Fudbaleri Vojvodine nisu se plasirali u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su i u večerašnjem revanšu baraža izgubili od češke Viktorije.

Nakon 3:0 u prvom susretu prošle nedelje u Plzenju, Viktorija je i u Novom Sadu pobedila sa 2:0.

Igor Đurić je dao autogol u 19. minutu, a konačan rezultat postavio je Mihal Duriš u 59.

Posle ubedljivog poraza u prvom duelu, Vojvodina u revanšu nije imala velike šanse za prolaz. Novosadski klub je bio bolji na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << susreta, ali su gosti pokazali da su bolji i zasluženo prošli u grupnu fazu.

Početak utakmice obeležila je oštra igra obe ekipe, što je dozvolio arbitar Mihael Kukulakis, a Vojvodina je od starta bila ofanzivna i imala nekoliko prilika.

Prvi je probao Mirko Ivanić, kada je posle duplog pasa sa Ognjenom Ožegovićem izašao sam ispred Matuša Kozačika, ali je dao jak for pa je golman Viktorije stigao loptu pre veziste novosadskog kluba.

Vojvodina je bila bolja na početku, ali bez ozbiljnije šanse, pošto je u nekoliko napada Ožegović kasnio posle centaršutova.

Viktorija je u 15. minutu imala prvu dobru priliku. František Rajtoral je prošao po desnoj strani pored Siniše Babića i Bojana Nastića i dodao do Mihala Duriša, čiji je šut sa 12 metara odbranio Srđan Žakula.

Najbolju priliku za Vojvodinu propustio je Ivanić u 18. minutu. On je posle solo prodora pogodio stativu šutem sa 15 metara.

Češki tim je već u sledećem napadu poveo. Kapiten David Limberski je prošao po levoj strani i centrirao, a Žakula je zakasnio da izbaci loptu koja je pogodila Đurića i ušla u gol.

Nakon toga je usledio sporiji ritam, a Vojvodina je imala nekoliko manjih prilika da izjednači, preko Aleksandra Paločevića i Babića, čiji su šutevi bili neprecizni.

Gosti su već na početku drugog poluvremena imali prilike za novi pogodak, najpre preko Kopica, čiji je šut odbranio Žakula, a potom i preko Duriša, koji je bio neprecizan.

Viktorija je drugi gol dala u 59. minutu, posle kontranapada koji je predvodio Kopic. On je nakon prodora dodao do Duriša, koji je bez problema savladao golmana Vojvodine za ubedljivu prednost.

Najbolju šansu za Vojvodinu u drugom poluvremenu u 68. minutu je imao Paločević, čiji je udarac sa 20 metara iz slobodnog udarca odbranio Kozačik.

Vojvodina je do kraja susreta mogla da primi još golova, pošto su gosti imali nekoliko izglednih prilika, ali se u tim trenucima posebno isticao golman Srđan Žakula.

Utakmici na novosadskom stadionu Karađorđe prisustvovalo je oko osam hiljada ljudi.

Gostujući navijači, kojih je bilo oko 200, dobili su veliki, višeminutni aplauz domaće publike pred kraj utakmice, kada su istakli transparent "Kosovo je Srbija".

Tok meča:

Kraj meča. Zaslužena pobeda Viktorije. Vojvodina je bila bolja u prvom poluvremenu, ali u drugom kao da nisu imali dovoljno snage i motiva za preokret.

90. minut - Viktorija je u poslednjim minutama utakmice imala tri prilike za novi pogodak, ali na sreću Vojvodine, mreža Žakule ostala je netaknuta.

Tempo je posle drugog gola Viktorije drastično opao. Nema šansi, izgleda da obe ekipe jedva čekaju da sudija svira kraj meča.

68. minut - Odličan udarac Paločevića iz slobodnog udarca, ali Kozačik izbacuje loptu u korner.

Dve solidne prilike za Čehe, ali rezultat ostaje nepromenjen. Navijači Vojvodine sve glasniji u navijanju i bodrenju.

GOOOOOL - Viktorija vodi 2:0. Na isteku 60. minuta, brza kontra Čeha, Kopic je sa leve strane proigrao Duriša kome nije bilo teško da pogodi  mrežu gola Žakule.



57. minut - Vasilić se našao u dobroj poziciji, ali je bio pomalo sebičan. Još jedna propuštena šansa za Vojvodinu.

46. minut - Odmah na početku drugog dela igre, velika šansa za Čehe. Petržela je odlično šutirao glavom, ali je Žakula krajnjim naporom uspeo loptu da izbaci u korner.

Sudija iz Grčke označio je kraj prvog poluvremena. Šteta za Vojvodinu koja je pristupom i stvorenim šansama zaslužila mnogo bolji rezultat.

43. minut - Žuti karton za Igora Đurića.

40. minut - Paločević u šansi, ali samo korner za Vojvodinu.

38. minut - Babić je imao priliku, možda je mogao da prepusti loptu i Ožegoviću koji je, čini se, bio u povoljnijoj poziciji. Solidan šut Babića, ali pogađa spoljni deo mreže.

35. minut - Ivanić šutira levom nogom iz veoma izgledne situacije, ali preko gola.

GOOOOOL -  Gosti vode od 19. minuta. Posle bezazlenog centaršuta sa leve strane, Žakula je nespretnom intervencijom pogodio loptom Đurića, a ona je potom završila u mreži gola Vojvodine.



18. minut - Ivanić šutira sa ivice kaznenog prostora, ali stativa sprečava vođstvo Vojvodine!

15. minut - Velika šansa za Viktoriju. Posle centaršuta po zemlji, Duriš je šutirao iz blizine, ali je Žakula sjajnom intervencijom sprečio pogodak.

Vojvodina ima inicijativu, pritiska goste, već treći korner za Novosađane.

9. minut- Posle prekida koji je izveo Paločević, Ožegović udarcem glavom šalje loptu preko gola.

3.minut - Posle odlične kombinacije sa Ožegovićem,  Ivanić je imao dobru priliku, ali je dao sebi dug for i golman Viktorije je uspeo na vreme da pokupi loptu.

Sastavi ekipa:

Vojvodina: Žakula - Vasilić, Đurić, Pekarić, Nastić - Paločević, Maksimović, Ivanić, Sekulić, Babić - Ožegović

Viktorija:  Kozačik - Rajoral, Hubnik, Prohaska, Limberski - Petržela, Hrošovski, Kolar, Vanek, Kopic - Duriš

UEFA je odredila grčkog sudiju Mihaela Kukulakisa za glavnog arbitra, a pomagaće mu zemljaci Aleksandros Grevenis, Hrisula Kurompilija i Haralambos Kalogeropulos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ništa nije nemoguće - napred, Vošo!

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2015

Viktorija Plzen večeras od 20:30 časova gostuje Vojvodini u revanš utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope...Krejčijevi momci su u prvoj utakmici na svom terenu napravili veliku prednost pred revanš na "Karađorđu" savladavši Vojvodinu sa 3:0...Večeras Novosađane očekuje veoma...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.