Novi nefudbalski ispad Albanca Džake

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nefudbalski ispad Albanca Džake

Reprezentativac Albanije Taulant Džaka izazvao je veliku buru u švajcarskoj javnosti nakon nacističkog pozdrava upućenog navijačima posle pobede svog Bazela nad ekipom Jang bojs (1:0) u tamošnjem prvenstvu.

Samo nekoliko dana nakon što je u Beogradu bio jedan od najratobornijih na terenu, albanski reprezentativac Taulant Džaka ponovo se našao u centru pažnje, ali ne zbog fudbala.

Naime, on je posle pobede svog Bazela nad Jang bojsima u derbiju švajcarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampionata, navijače pozdravio nacističkim pozdravom.

Džaka je na putu do tunela prvo stavio ruku na srce, zatim ju je podigao visoko, što su švajcarski mediji okarakterisali kao nacistički pozdrav.

Fudbalski savez Švajcarske ekspresno je pokrenuo disciplinski postupak.

"Mahnuo sam svojoj porodici koja je bila na tribinama, od srca, i to je sve", nevešto je Džaka objasnio švajcarskim medijima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.