Novakova greška i odgovornost u slučaju Beker

Izvor: B92, 07.Dec.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova greška i odgovornost u "slučaju Beker"

Kada bi u najkraćem trebalo objasniti recept za uspeh najboljih sportista na svetu, on bi se sastojao iz dve reči – svakodnevna rutina.

Radnje koje ste navikli da obavljate svakoga dana, iznova i iznova, donose sve ono što je potrebno za velike rezultate – fizičku sposobnost, mentalnu snagu, iskustvo, samopouzdanje, slobodu u igri...

'Svakodnevni' Rej Alen je nešto od toga napisao rečima "boring old habits" (dosadne navike i rutine), dok je Stef Kari, čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji preti da sa mesta najboljeg trojkaša NBA lige skine nekadašanjeg igrača Milvokija, Sijetla, Bostona i Majamija, više puta isticao da ne bi bio toliko siguran u sebe, nekada i ležeran, da "sve te šuteve nije video kako ulaze na treninzima".

Pisanje uspešnog recepta nije nimalno jednostavno, što je Novak Đoković osetio na sopstvenoj koži 2013. godine, neposredno pre postavljanja Borisa Bekera za trenera. Đoković je iza sebe već imao jednu fantastičnu sezonu, ali je nakon nekoliko promena, među kojima je i odlazak doktora Igora Četojevića koji je bio zadužen za ishranu, postao nekonstantan i mentalno ranjiv. Nijedan od tri velika cilja te godine nije ispunio (Rolan Garos, Vimbldon i Masters u Sinsinatiju) i godinu je završio na drugoj poziciji.

Kompletan tekst našeg Nikole Đukića pročitajte u rubrici TEME.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.