Nova droga je toliko opasna da u Amsterdamu turiste na nju upozoravaju svjetlećim znacima

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova droga je toliko opasna da u Amsterdamu turiste na nju upozoravaju svjetlećim znacima

Vlasti u Amsterdamu počele su svjetlećim znacima da upozoravaju na opasan kokain koji se prodaje turistima, pošto su tri Britanca preminula prošlog mjeseca zbog upotrebe tog narkotika.

Na glavnoj željezničkoj stanici u holandskoj prijestonici, kao i na još nekim

mjestima oko centra Amsterdama, postavljene su velike svjetleće reklame s upozorenjem na engleskom jeziku: "Veoma opasan kokain se prodaje turistima".

Ta kampanja je počela pošto su dva Britanca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << starosti 20 i 21 godine, u utorak nađena mrtva u hotelskoj sobi. Policija je saopštila da je vjerovatan uzrok smrti "bijeli heroin", koji su uzeli vjerovatno misleći da je u pitanju kokain.

Ista droga vjerovatno je usmrtila još jednog britanskog turistu prošlog mjeseca, rekao je portparol amsterdamske policije Rob van der Ven.

Još 14 osoba, uglavnom Britanaca, bilo je primljeno u bolnicu pošto su uzeli bijeli heroin vjerujući da je kokain. Nije, međutim, jasno zašto se bijeli heroin prodaje kao kokain, rekao je policijski zvaničnik.

Holandska policija vjeruje da su britanski turisti drogu kupili od istog uličniog prodavca, koji možda nije svestan šta prodaje, prenosi britanski list Telegraf.

"Bijeli heroin je mnogo skuplji od kokaina, tako da pretpostavljamo da

diler ne zna šta tačno prodaje", kazao je Van der Ven, a prenosi Blic.

Flajeri s upozorenjima na opasnu drogu dijele se na železničkoj stanici, u hotelima, hostelima i na glavnim trgovima Amsterdama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.