Nova Barsa obećava!

Izvor: Mondo, 31.Jul.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Barsa obećava!

Katalonci će u predstojeću sezonu ući sa temeljno renoviranim timom, a poslednje pojačanje im je krilni centar Vezenkov.

Foto: MN Press Ćavi Paskval

Aleksandar Vezenkov (20 godina, 206 cm), jedna od najperspektivnijih evropskih "četvorki", nosiće dres Barselone do leta 2019!

Bugarin, koji je rođen i odrastao na Kipru, stiže u trofejni španski klub iz Arisa, gde je već sa 16 godina debitovao u seniorskoj konkurenciji. Napredovao je iz sezone u sezonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pa je proletos završio prvenstvo Grčke sa učinkom od 18 poena i 7,7 skokova po utakmici, uz 39 odsto pogođenih šuteva za tri poena.

Te cifre donele su mu titulu najkorisnijeg igrača HEBA lige.

Zanimljivo je da su Katalonci prošlog petka potpisali ugovor sa portorikanskim plejmejkerom Karlosom Arojom, koji je tačno 16 godina stariji od Vezenkova!

Barselona će sledeće sezone ponuditi "od svega pomalo" i kao takva verovatno biti jedna od najatraktivnijih ekipa za neutralne ljubitelje košarke.

Ćavi Paskval imaće na raspolaganju veterane Navara i Aroja, proverene Olesona, Tomića, Doelmana, Ribasa i Perperoglua, novi par centara Samuels (Armani) - Laval (Sasari), već afirmisane mlade igrače Satoranskog i Abrinesa, ali i momke koji tek treba da debituju u Evroligi.

Pored Vezenkova, to su Šveđanin Erikson (oporavio se od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta) i Finac bosanskog porekla Sulejmanović. Obojica su prošli kroz Barsin "B" tim i sticali iskustvo na pozajmicama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.