Norvežanke prvakinje Evrope - ponovo!

Izvor: RTS, 21.Dec.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežanke prvakinje Evrope - ponovo!

Rukometašice Norveške osvojile su u Budimpešti titulu prvakinja Evrope, pošto su u finalu savladale selekciju Španije sa 28:25 (10:12).

Španija je igrala bolje u prvom poluvremenu, kada je imala prednost od pet golova (19. minut 10:5), međutim, nije imala snage da u istom tempu odigra ceo meč.

Norvežanke su preokrenule rezultat u 34. minutu i održavale prednost od tri, četiri gola do kraja utakmice.

Rukometašice Španije su drugi put igrale u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskog prvenstva, posle 2008, i drugi put izgubile od Norveške.

Norvežankama je ovo sedmo zaredom učešće u finalima EP, od ukupno devet, i šesta titula prvakinja Evrope.

Rukometašice Švedske osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, nakon što su u meču za treće mesto avladale selekciju Crne Gore sa 25:23 (11:12).

Švedska je u drugom poluvremenu odigrala bolje, preokrenula rezultat u svoju korist i uspela mirno da uđe u završnicu. Crna Gora je imala svoje prilike, međutim, u finišu pet minuta nije uspela da postigne gol.

U reprezentaciji Švedske istakla je Izabela Gulden (proglašena za najkorisniju igračicu šampionata) sa sedam golova, dok je najefikasnija u timu Crne Gore bila Katarina Bulatović sa osam golova.

Srbija je zauzele 15. mesto na šampionatu, a takmičenje je završila u prvoj fazi, u Osijeku, sa tri poraza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.