Noćioni i Skola preslišali anemične Hrvate (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćioni i Skola preslišali anemične Hrvate (VIDEO)

Argentina rutinski dobila Kockaste - 97:78

Put od gotovo 32 časa preko pola sveta, žalbe zbog loših uslova prevoza, umor, a onda i utakmica noć nakon dolaska u Kordobu.  Ali, isti put dočekao je i Srbiju i Francusku. Hrvatska košarkaška reprezentacija teško da je mogla da pruži više u prvom od tri nastupa na pripremnom turniru u Argentini pred početak Olimpijskih igara u Riju. Ali, izabranici Ace Petrovića izgledali su gotovo anemično protiv prekaljenih argentinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << asova, koji su im očitali lekciju i slavili rezultatom 97:78 (23:10, 22:23, 24:13, 28:32).

Činjenica je, ipak, da je bilo primetno da Hrvatskoj nedostaje kontinuitet mečeva, s obzirom da je selekcija Serhija Ernandeza u danima do susreta s Kockastima već odigrala tri meča.



Argentinski sastav do pobede su vodili Andres Noćioni sa 19 i Luis Skola sa 12 poena, dok je kod Hrvatske raspoložen za igru bio Mario Hezonja sa 17 koševa. Uvod u sam susret prošao je u znaku legendarnog asa Manua Đinobilija, za kojeg je bio spremljen poseban doček od strane argentinske publike.



Već posle prve četvrtine moglo je da se nasluti da će Argentina, vođena četvoricom igrača iz zlatne generacije koja je osvojila olimpijsko zlato 2004. godine, rutinski slaviliti u svom domu u Kordobi. Do odlaska na prvi veliki odmor izabranici Ace Petrovića gubili su sa 12 poena razlike (45:33), a do kraja utakmice domaćin je samo uvećavao prednost, koja je na kraju mogla da bude i mnogo veća. Ali, Hrvati su se do kraja trgli i uspeli da umanje minus na ispod 20 poena.

Argentina će u noći između subote i nedelje odigrati meč protiv Srbije, a susret je na programu od 3.30 časova posle ponoći, po srednjeevropskom vremenu.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.