No Marković - no party! Amare Stodemajer se iživljavao na Zenitu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

No Marković - no party! Amare Stodemajer se iživljavao na Zenitu

Ekipa iz Jerusalima rutinski slavila u derbiju Grupe G - 97:81

Kada Stefana Markovića nema, Zenit nije isti tim!

To se možda i najbolje videlo u četvrtom kolu velikog derbija Evrokupa, gde je Hapoel u Jerusalimu rutinski nadigrao tim iz Sankt Peterburga rezultatom 97:81.

Zenitu su konačnu presudu potpisali Amare Stodemajer i Kurtis Džerels, koji su zajedno iskombinovali 48 poena, 14 skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte! Nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << NBA as na kraju je imao 26 poena (10/12 sa penala) i devet puta je bio najviši u skoku, dok je bivši šuter Partizana skupio 22 koša, sedam završnih dodavanja i pet skokova. Bili su apsolutno nezaustavljiva sila.

Američki tandem iz redova Hapoela diktirao je tempo gotovo svih 40 minuta, u kojim je Zenit bio konkurentan samo jedno poluvreme. Tačnije, do početka trećeg kvartala, nakon čega je usledio potpuni kolaps u igri.

Posle duge rezultatske klackalice Hapoel je prvo napravio seriju 9:0 kojom je došao do dvocifrene razlike (58:48), da bi polovinom poslednjeg kvartala usledio strašan niz sa čak 18 ubačenih koševa, čime je prednost otišla na ogromnih i maksimalnih 23 poena (93:70).

Kod gostiju, u izostanku Stefana Markovića, Rajan Tulson je imao 27 poena i bio jedini igrač na nivou. Jer, sledeći posle njega bio je Sergej Karasev sa 12 koševa. Svi ostali bili su daleko ispod željenog ritma.

Posle četiri kola u Grupi G Hapoel ima tri, a Zenit dve pobede, dok Lijetuvos Ritas i Nižnji tek treba da se sastanu.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.