Njih je Real kupio za manje od 10 miliona i bili su odlični!

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njih je Real kupio za manje od 10 miliona i bili su odlični!

Real Madrid nije oduvek kupovao fudbalere koji imaju astronomske cene, evo samo nekih sjajnih primera da je ovaj klub znao da dovede i igrače za malu količinu novca.

Verovali ili ne, i Real Madrid je znao u svojoj bliskoj istoriji da kupi igrača koji ne košta puno, a koji mu se kasnije dosta isplatio.

Naravno, pre 10-ak godina su cene fudbalera bile dosta niže, ali i uprkos tome Real je trošio neverovatne sume novca za Bekama, Zidana, Figa, Kristijana Ronalda, Luku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Modrića...

Golman je Dijego Lopez koji je stigao iz Sevilje za 2,45 miliona funti.

Desni bek neka bude Mičel Salgado, stigao je iz Selte za 4,2 miliona funti, proveo je deset godina u klubu, odigrao preko 250 utakmica.

Fabio Kanavaro je doveden u Real Madrid iz Juventusa za samo 4,9 miliona funti. Odradio je sjajne tri godine u Real Madridu gde je osvojio dve titule pre nego što se vratio u Juventus 2009. godine.

Fernando Jero, legendarni kapiten Madriđana, stigao je iz Valjadolida u Real Madrid za samo 700 hiljada funti. Ne treba trošiti reči za njega, osvojio je pet titula prvaka Španije, odigrao preko 400 utakmica, ima i tri osvojene Lige šampiona.

Verovali ili ne, Marselo je stigao za samo 4,5 miliona funti u Real Madrid iz Fluminensea. Za nešto manju sumu je stigao Roberto Karlos, ali kada uporedimo godine kada su stizali u Madrid, moramo reći da je u odnosu na stanje na tržištu Marselo jeftiniji.

Iz Sao Paula je stigao Kazemiro i to za samo 4,2 miliona funti. Ovaj 23-godišnji zadnji vezni se nameće Zidanu, mogao bi da napravi zavidnu karijeru u Real Madridu.

Klarens Sedorf je stigao za 6,2 miliona funti iz Sampdorije. Radi se o fudbalskoj legendi, jednom od najboljih fudbalera na svetu koji su igrali poslednjih 20-ak godina.

Fernando Redondo je bio sjajan plejmejker, možda i podcenjen. Stigao je iz Tenerifea za 2,45 miliona funti. Elegancija na terenu je ono što ga je krasilo.

Stiv Mekmanaman je ostavio trag u Real Madridu, a verovali ili ne, stigao je besplatno iz Liverpula. Tokom svoje četiri godine u Madridu, Mekmanaman je osvojio dve Primere i dve Lige šampiona.

Santijago Solari je stigao iz velikog rivala, Atletiko Madrida, za samo 2,45 miliona funti. Argentinac je takođe bio deo ekipe koja je osvajala trofeje, osvojio je i Ligu šampiona 2002. godine. Kasnije je otišao u Inter 2005. godine.

Fernando Morijentes je stigao potpuno besplatno iz Saragose i ostavio je dubok trag u Real Madridu. Postigao je 72 gola na 182 meča u Primeri, kasnije je napustio klub u 2005. godini kada je otišao u Liverpul.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.