Nišikori: Očekivao teži meč

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišikori: Očekivao teži meč

Japanac Kei Nišikori istakao je posle pobede nad Davidom Fererom 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) u četvrtom kolu Australijan Opena da je očekivao teži meč.

Nišikori je pre ovog meča šest puta pobedio Španca i svaki put je meč trajao maksimalan broj setova.

"Bilo je malo čudno pošto sam navikao da uvek igram tri ili pet setova sa njim. Ferer nije igrač sa kojim volim da igram, ali danas sam imao dosta samopouzdanja, služio me je forhend i odlično sam servirao", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Nišikori.

Peti teniser sveta se u 1/4 sastaje sa prošlogodišnjim osvajačem turnira Stanislasom Vavrinkkom, a pred taj meč je istakao da u najboljih osam nema lakih protivnika.

Biće veoma teško pobeditit ga, gledao sam neke njegove mečeve. Igra dobro, ima dobar forhend i sjajan bekend. On je sigurno pun samopouzdanja zbog prošlogodišnjeg trijumfa, ali u 1/4 finalu nema lakih protivnika“, zaključio je Nišikori.

Najbolji japanski teniser je poznat po svojoj agresivnoj igri, koja mu je i u ovom meču donela pobedu pošto je imao 29 vinera više od protivnika. On je istakao da je od prošle sezone promenio taktiku i da to daje rezultate.

Prošle sezone sam krenuo da igram agresivnije. Mislim da mogu da odigram više forhenda kada sam agresivniji, ali u isto vreme to zahteva koncentraciju i strpljenje“, izjavio je Nišikori.

Skromni japanski teniser je istakao da mu je još teško da se privikne na to da je peti teniser sveta i da će mu trebati vremena da se navikne na novu poziciju na ATP listi.

To je samo broj, ali stvarno je nešto novo biti na petom mestu. Još uvek se ne osećam prijatno i trebaće mi vremena i iskustva da se naviknem na to“, dodao je Nišikori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.