Niko nije omalovažavao Novaka kao Federer

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko nije omalovažavao Novaka kao Federer"

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, u intervjuu za "Njuzvik" govorio je o počecima karijere prvog reketa današnjice, o rivalstvu sa Federerom, Nadalom, Marejem... Nimalo lepo mišlenje Đoković senior nije imao o Švajcarcu.

- Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Ovo je samo moje. Kada je Srbija igrala protiv Švajcarske u Ženevi 2006. godine Novak je imao samo 19 godina. Imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je devijaciju sinusa i nije mogao da diše. Imao je problem sa dugim mečevima i dugim poenima. A Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. Pokazao je tada da je najbolji igrač na svetu, ali i ne toliko dobra osoba. Niko se nikada nije na taj način ophodio prema Novaku. Ja ne razumem zbog čega Federer još uvek igra tenis? Već ima 34 godine - rekao je Srđan Đoković za "Njuzvik".

O Endiju Mareju, Srđan je rekao:

- Oni su odrasli zajedno, oni su sjajni prijatelji. U ovom trenutku ne mogu da budu dobri drugovi jer su rivali, ali će kada završe karijere biti mnogo bliži. To važi za sve najbolje koji sada igraju Gaske, Monfis, Conga, Del Potro, Raonić, Ferer, svi ti neverovatni sportisti. Novak ima dobre odnose sa svima njima. Svi bi trebalo da se druže i pokažu poštovanje jedni prema drugima jer znaju koliko je teško doći do mesta na kojem su.

Đoković senior je pohvalio Rafaela Nadala.

- On je legenda jedne ere, ali njegova igra se mnogo razlikuje od Novakove i Federerove. On troši mnogo energije na terenu. Sa njegovim stilom igre veoma je teško održati visok nivo. Ali tenisu još uvek treba Nadal, on mora da se vrati. Nadam se da će igrati još dve ili tri godine na najvišem nivou.

O Bekeru:

- Boris mu je doneo snagu. Beker se kao igrač razlikovao od Novaka, ali sve što Novak sada prolazi, Beker je već prošao. Beker mu govori o svojim greškama i tako spreči Novaka da napravi iste greške. Novak dugo nije znao kako da smanji snagu u mečevima kako bi sačuvao energiju. Sada je to naučio. Sada ima dovoljno energije da dobije meč i ceo turnir.

Srđan Đoković je podsetio koliko je Novak Đoković mentalno jak. 

- Kada je 2011. pobedio Federera na US openu, od 24.000 ljudi 23 je navijalo za Federera. Novak je dobio meč, uzeo je mikrofon i rekao: "Vi ste najbolja publika na svetu'. To je njegova mentalna snaga, kao granit. Kada oni uzvikuju Rodžer, on čuje u svojoj glavi Novak. Kada završi karijeru biće još više poštovan zbog svojih ostvarenja - istakao je Srđan Đoković.
Pogledaj vesti o: Federer,   Rafael Nadal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAKOV OTAC: Evo šta Srđan Đoković kaže o svom i odrastanju troje dece, Novaku, Mareju, Federeru...

Izvor: Kurir, 13.Mar.2016

Posle dužeg vremena Srđan, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića se u razgovoru za američki "Njuzvik" prisetio svog, ali i odrastanja Novaka Đokovića, toka Noletove karijere, rivalstava koje je imao sa Nadalom, Federerom....Srđan Đoković ovako zbori o....Svojim ranim godinama..„Rođen...

Nastavak na Kurir...

SRĐAN ĐOKOVIĆ: Federer je jedini omalovažavao Novaka, pokazao je da je loš čovek!

Izvor: HotSport.rs, 13.Mar.2016

Otac najboleg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan dao je veliki intervju za Njuzvik u kome je pričao o karijeri srpskog asa, kao i netrpeljivost jednog od najvećih rivala.. . Srđan Đoković se prisetio kako je Rodžer Federer omalovažavao Novaka i kako je pokazao kakav je čovek van terena.. –...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.