Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Srbija zgazila Sloveniju i prošla u nokaut fazu

Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Srbija zgazila Sloveniju i prošla u nokaut fazu

Prva i najvažnija pobeda aktuelnog prvaka Evrope

Šampion Evrope je preživeo prvi krug! Košarkašice Srbije idu osminu finala kontinentalnog šampionata posle ubedljive pobede nad Slovenijom u Pragu - 88:69 (21:30, 23:11, 18:17, 26:11) u poslednjem kolu C grupe.

I ne samo to, ostala je šansa da Srpkinje osvoje i drugo mesto u grupi, za to im je bila potrebna pobeda od 16 ili više poena razlike, ali i da Francuska pobedi Grčku večeras.

Ovo je aktuelnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvakinjama Evrope prva pobeda u grupnoj fazi, prethodno je doživela poraze od Grčke i Francuske.

Najbolja u pobedničkoj ekipi bila je sjajna Sonja Petrović sa 23 poena, dok je Slovenke predvodila Teja Oblak sa 22 poena.

Upravo je Sonja Petrović bila ključni igrač u velikoj pobedi, iako je delovalo u čak dva navrata, po jednom u oba poluvremena, da zbog povrede neće moći da nastavi.

Slovenke su znatno bolje počele utakmicu u ranoj fazi došle do devet poena prednosti, ali je do kraja prvog poluvremena Karadžićeva ekipa uzvratila na pravi način i došla do minimalne prednosti.

I tu prednost je Srbija čuvala manje više uspešno, ali je pitanje pobednika definitivno rešeno tek u poslednjoj četvrtini. Prišle su Slovenke u par navrata na opasnih minus četiri, a onda je Sonja Petrović u maniru Miloša Teodosića povela ekipu ka uspehu i otvorila vrata nokaut faze.

Nevena Jovanović i Jelena Milovanović dodale su još po 11 poena za Srbiju.

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.