Nije svejedno! Atletik iznenadio Šahtjor, Liga Evrope je na dohvat ruke (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2014, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije svejedno! Atletik iznenadio Šahtjor, Liga Evrope je na dohvat ruke (VIDEO)

Mikel San Hoze postigao jedini gol u Lavovu, pa će baskijskim Lavovima i bod protiv BATE Borisova na San Mamesu biti dovoljan za treće mesto i evrosko proleće. Ukrajinci idu dalje kao drugi u Grupi H

Najveći je izbegavaju jer finansijski kolač nije dovoljno sladak, ali klubovima iz drugog ešalona Liga Evrope predstavlja dragoceno iskustvo i retku priliku da se domognu trofeja. Atletik Bilbao je 2012. bio na korak od trijumfa, a proleća 2015 verovatno će imati novu priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pošto je u Lavovu uspeo da iznenadi Šahtjor i pogotkom Mikela San Hozea odneo bodove na Pirineje – 0:1 u petom kolu Grupe H Lige šampiona.

Igrao se 68. minut kada je Benjat iz slobodnog udarca poslao savršenu loptu na peterac domaćeg tima, a na drugoj stativi 25-godišnji San Hoze pobegao Jaroslavu Rakickiju i na surov način kaznio trenutak konfuzije u poslednjoj liniji tima iz Donjecka.

Ukrajincima ostaje da žale za propuštenim šansama Aleksa Tešeire koji je u prvom poluvremenu dva puta bio oči u oči sa Gorkom Iraizozom, te kasnijim pokušajima Daglasa Koste i rezerviste Marlosa. Sudija Mark Klatenburg je kod tog poslednjeg i oštetio Šahtjor za penal, ali ni bod ne bi ništa značio četi Mirčee Lučeskua u borbi za prvo mesto.

U Donjecku ipak neće suze liti zbog ovog poraza – osim možda zbog toga što Luiz Adrijano nije postigao 10. gol u grupnoj fazi i time nadmašio rekord Kristijana Ronalda - Porto je u prvom meču Grupe H deklasirao BATE Borisov sa 3:0 i Šahtjoru obezbedio mesto među 16 najboljih. Treći put u klupskoj istoriji.

Poslednje kolo stoga će dati odgovor samo na jedno pitanje – ko će u Ligu Evropa? Atletiku će na San Mamesu biti dovoljan samo bod protiv BATE Borisova, koji u Ligi šampiona nije slavio na poslednjih osam gostovanja. Na šest je izgubio. A u Baskiji nije lako igrati.

ŠAHTJOR – ATLETIK BILBAO 0:1 (0:0)

/San Hoze 68/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.